en
        |  en

VIL verwelkomt nieuwe leden

VIL stelt u graag zijn nieuwste leden aan u voor.

ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN
De Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (AP) bestaat uit vier departementen en twee Schools of Arts. Binnen het departement Management & Communicatie is er de opleiding Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting Logistiek Management die zich onderscheid door zijn bedrijfsgerichte aanpak, met veel stages en werkveldcontacten. Er wordt ook projectmatig logistiek onderzoek uitgevoerd, vaak in samenwerking met de opleidingen Toegepaste Informatica of Electromechanica – Automatisering.

ATRIUM OPLEIDINGEN
Atrium Opleidingen helpt als centrale partner zelfstandigen, managers of bedrijfsleiders de juiste nascholing of preventie­oplossing te selecteren die de wetgever eist voor transport, logistiek en bouw. Daarbij staan kwaliteit en innovatie voorop. Via een centraal, open en gebruiksvriendelijk online platform kan iedere geïnteresseerde zich informeren en engageren voor nascholingen bij hem of haar in de buurt.

AZ KLINA
AZ Klina is hét ziekenhuis voor de regio Noord-Antwerpen. Zo’n 2.000 gespecialiseerde artsen, verpleegkundigen, paramedici en ondersteunende medewerkers streven continu naar patiëntgerichte, hoogkwalitatieve zorg. En dat op drie campussen in Brasschaat en Wuustwezel: Klina, De Mick en Coda.

BE-MOBILE
Be-Mobile ontketent een revolutie in het verkeerslandschap. Het bedrijf bouwt hoogtechnologische platformen voor geconnecteerde voertuigen en reizigers om zo de weg vrij te maken naar autonome, multimodale en gedeelde mobiliteit. Het Be-Mobile Big Data platform optimaliseert verkeersstromen, door verkeersinformatie door te geven via dynamische verkeersborden en gepersonaliseerde berichten naar smartphones en in het dashboard van de voertuigen.

BOPLAN
Boplan ontwerpt, ontwikkelt en produceert duurzame en efficiënte val- en stootbeveiligingen voor de meest veeleisende omgevingen. Alle veiligheidsproducten hebben slechts één doel voor ogen: de bescherming van mensen, voertui­gen, gebouwen en infrastructuur. Voor de productie van de veiligheidsproducten gebruikt het bedrijf hoogwaardige en zeer hoog performante kunststof.

DIGITAL TALENTS
Digital Talents maakt software die administratie en bedrijfs­processen een pak eenvoudiger maakt. Het bedrijf vertrekt van een probleem of wens van de klant, en bouwt toepas­singen die de efficiëntie fors verhogen. Digital Talents levert maatwerk en heeft veel kennis opgebouwd in de logistieke sector. Het bedrijf heeft op basis van de afgeleverde projecten ook een framework ontwikkeld met modules voor facturatie, offertes, enzovoort.

ECOMAT
Ecomat levert sinds 1989 bio-ecologische materialen voor bouw, interieur en tuin, aan particulieren, aannemers en voortverkopers. Met ‘Circomat’ verlegt het bedrijf zijn accenten naar circulaire bouwproducten en diensten. Ondertussen probeert Ecomat zijn leveringen in en buiten de stad te vergroenen met binnenscheepvaart, city hubs en een last-mile met semi-trailers cargo bikes.

GEMSOTEC
Gemsotec biedt een platform aan om efficiënt inspecties of procedures uit te voeren op smartphone of op tablet. Het kan hierbij gaan om inspecties van assets zoals bijvoorbeeld een heftruck of zelfs een complete logistieke site. Daarnaast biedt Gemsotec ook nog op maat gemaakte software en advies aan rond digitalisering en innovatie in de logistiek.

ION LOGISTICS
iOnLogistics is een dienstverlener voor hoogwaardige, logistieke platformgeoriënteerde oplossingen voor magazijn en logistiek management voor 3PL/4PL en terminals. Samen met de klant zoeken zij naar dé oplossing om in alle trans­parantie de logistieke uitdagingen aan te pakken. Hiermee garandeert iOnLogistics dat kosten geoptimaliseerd worden door het verhogen van de dagelijkse operationele efficiëntie.

LEDGIT
Ledgit is een software development bedrijf en focust zich onder meer op het ontwikkelen van blockchain technologie. Ledgit helpt deze technologie te implementeren in bestaande business structuren. Zo worden processen gestroomlijnd met als resultaat optimale communicatie, veiligheid en vertrou­wen.

LOGITRANS BELGIUM
Logitrans levert ergonomische oplossingen op het vlak van intern transport. In het gamma zitten onder meer trans­palletten, stapelaars, vacuüm hefsystemen, hefwagens, palletwisselaars, mobiele orderpickers, en nog veel meer. Logitrans zorgt ervoor dat medewerkers in de toekomst op een ergonomische manier lasten kunnen heffen.

STADSBADER
Stadsbader is actief als geregistreerde aannemer met een stevige reputatie in de bouwwereld. Of het nu gaat om infrastructuurwerken, bouwprojecten of elektromechanische uitrustingen, Stadsbader stelt steeds alles in het werk om een oplossing op maat van de openbare en private klanten te bieden met een betere toekomst als centraal uitgangspunt.

STAD BRUGGE
Brugge is de hoofdstad en, met ruim 118.000 inwoners, ook de grootste stad van de provincie West-Vlaanderen. De stad zet actief in op betere mobiliteit om zo de leefbaarheid, aantrekkingskracht en veiligheid te verhogen. Zo is de stad ook deelnemer van het VIL-project R!SULT, dat op zoek gaat naar een geïntegreerde logistieke oplossing voor stadsbele­veringen.

MEXICO NATIE
Mexico Natie is een logistieke dienstverlener die geïnte­greerde totaaloplossingen biedt op het vlak van logistiek en intermodaal transport. Het bedrijf is gespecialiseerd in de volgende domeinen: chemie, voeding, staal en havenlogistiek. Hiervoor beschikt Mexico Natie in Antwerpen over sites op rechter en linkeroever, die in totaal ruim 200.000 m² magazijnruimte beslaan.

NXP SEMICONDUCTORS
NXP Semiconductors is een wereldspeler op het gebied van slimme RFID-toepassingen voor de logistieke sector. NXP’s portfolio omvat ICs (“Integrated Circuit”) voor het volgen en identificeren van goederen, ICs om de authenticiteit van producten te controleren en ICs waarmee deze gemonitord worden in de logistieke keten als het gaat om temperatuur, schokken, vochtigheid, enzovoort.

PICS BELGIUM
PICS Belgium organiseert opleidingen, seminars, bedrijfsbe­zoeken en netwerkevenementen voor Supply Chain profes­sionals, die hun kennis willen verbreden en hun ervaringen delen. De activiteiten zijn samengesteld uit academisch onderbouwde sessies, praktische cases en talrijke netwerk­momenten. PICS Belgium is eveneens de officiële internatio­nale partner van de gerenommeerde Amerikaanse organisatie APICS/ASCM.

SCANBIE
Scanbie is een innovatief ontwerpbureau gespecialiseerd in 3D, VR en AR (virtual en augmented reality), drones, 3D laser­scanning en photogrammetry. Scanbie biedt verschillende high quality 3D diensten aan waarmee telkens hoogwaardige oplossingen op maat worden aangereikt. Zo helpt Scanbie bedrijven hun product of service op een innovatieve manier te visualiseren.

SEABIRD INTERNATIONAL SHIPPING
Seabird International Shipping is een internationaal verzend- en expeditiebedrijf. Ze maken deel uit van de Hoogwegt Group, een onafhankelijke wereldwijde aanbieder van ingrediënten voor zuivelproducten. Door te specialiseren in transport van zuivelproducten, biedt Seabird over de hele lijn oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie, op het gebied van zuivel- en voedsellogistiek, opslagoplossingen en douanediensten.

SNEVEIL (geen website)
SNEVEIL is een onafhankelijk management consulting bedrijf met ruime focus op het sturen van bedrijven die ondersteu­ning nodig hebben op het internationaal logistieke gebeuren. Sneveil biedt o.a. diensten aan op het vlak van management, productie, opslag, dedouanering, budget- en kostenbeheer­sing, beveiliging, enzovoort.

TOSOH EUROPE
Het Tosoh-concern is een wereldwijd opererend chemie­bedrijf. Tosoh Europe N.V. in Tessenderlo, is het Europees hoofdkwartier van de Bioscience divisie. Vanuit Tessenderlo gebeuren alle operaties voor Europa, Midden-Oosten en Afrika. Tevens is er de ‘shared services’ afdeling gevestigd die de administratieve diensten zoals Finance, IT en HR verzorgt.

UNILIN
Unilin produceert en distribueert wereldwijd laminaatvloeren, samengesteld parket en vinylvloeren, o.a. onder de merken Quick-Step, Pergo en Balterio. De divisie ‘panels’ is een inter­nationale speler die innovatieve houtoplossingen aanbiedt voor de bouwnijverheid, de meubelbranche, interieursector en de verpakkingsindustrie. Unilin heeft ook een divisie ‘insulation’, en produceert isolerende dakelementen en PIR-isolatieplaten.

VELOVE
Velove is een Zweedse fabrikant van elektrische cargofietsen voor professionele toepassingen. Hun paradepaardje is de Armadillo, een mix tussen fiets en bestelwagen. In combinatie met de afneembare containers is hij uitermate geschikt voor stadslogistiek. De Armadillo heeft de gewoonte om mensen te overtuigen tijdens een testrit.

ZEHNDER
Zehnder biedt voordelige en duurzame maatregelen waarmee grote hoeveelheden stof worden verlaagd en/of voorkomen. De industriële luchtzuiveringssystemen van Zehnder Clean Air Solutions beschermen producten, medewerkers en machines effectiever en efficiënter tegen (fijn)stof met behulp van nieuwe technologie. Daarmee biedt Zehnder Clean Air Solutions een intelligente, efficiënte en rendabele oplossing.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!