en
        |  en

VIL verwelkomt 23 nieuwe leden

VIL start het nieuwe jaar met de verwelkoming van 23 nieuwe leden. We stellen ze graag kort aan u voor.

ANTWERP EUROTERMINAL

Antwerp Euroterminal nv is de grootste multipurpose terminal in Europa. AET is gespecialiseerd in verschillende cargotypes en behandelt breakbulk, containers, projectcargo, heavy lifts, voertuigen en allerlei andere RoRo-eenheden. Opgericht als een joint venture tussen de Grimaldi Groep Napels en Mexiconatie nv is AET de thuishaven voor Grimaldi Deepsea, Grimaldi Euromed, Finnlines en Atlantic Container Line (ACL).

ALL-CONNECTS

All-Connects is gespecialiseerd in track-&-trace-oplossingen. Het bedrijf biedt oplossingen met 24 op 24 informatie over o.a. de positie van uw chauffeurs of vertegenwoordigers. Daarnaast is het ook een gegarandeerde ‘return on investment’: planning gaat een stuk vlotter en de loonadministratie vereenvoudigt.

BYCYKEL

Bycykel focust op innovatieve mobiliteitsprojecten waarbij de fiets steeds centraal staat. Daarbij worden nieuwe tools, soft- en hardware ontwikkeld om zodoende de inzet van de fiets, elektrische fiets en cargofiets maximaal te faciliteren. Eén van de kernuitdagingen is de ontwikkeling van een slimme cargofiets. De eigen ontwikkelde technologie omtrent public bike sharing wordt hierbij maximaal geïntegreerd.

CARGO VELO

Cargo Velo is dé allround fietskoerierdienst binnen de stedelijke context. Onder het motto “alles op de velo” biedt Cargo Velo een snel en flexibel alternatief voor gemotoriseerd transport. Heden biedt deze startup een uiterst kwalitatieve service binnen Gent en Antwerpen. De enthousiaste fietskoeriers malen dagelijks vele kilometers af voor +700 klanten, zonder enige schadelijke uitstoot.

DRANACO

Dranaco is sinds 1919 actief in het produceren, vervoeren en verhandelen van zand en grind. Jaarlijks produceert en verhandelt het bedrijf ca. 2 miljoen ton granulaten. Deze worden grotendeels rechtstreeks vanuit het ontginningsgebied vervoerd naar de klant. Hierbij zorgt het bedrijf steeds dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de aanwezige waterwegen. Voor de plaatselijke markt beschikt Dranaco N.V. over depots te Antwerpen en Grobbendonk.

ECK-BRIO

ECK-BRIO is een groep van keuken- en badkamerspecialisten. De B2B-onderneming belevert de vakman vanuit de opslagruimte van 9.000 m² in Hulshout. ECK–BRIO beschikt over een eigen transportdienst, actief in heel België en biedt een totale service aan elke klant, zodat die zich makkelijker focust op zijn core business en toegevoegde waarden.

ETEX BUILDING PERFORMANCE

Etex Building Performance is een wereldwijde leider in systemen voor lichtgewicht of droogbouw en produceert innovatieve producten, systemen en oplossingen. Het gamma speelt in op de vraag van klanten naar akoestische, thermische, mechanische en brandwerende oplossingen, voor gebruik in interne en externe toepassingen, en dit in alle takken van de bouwsector.

FT SOLUTIONS

FT Solutions is toeleverancier van totaaloplossingen voor productie automatisering en intern transport. Intern transport is een belangrijke factor op het gebied van efficiëntie, kwaliteit, continuïteit, ruimte en arbeidsomstandigheden. FT Solutions zorgt voor een goed opgezet transportsysteem in het kader van een optimale efficiëntie en kwaliteit voor de klant.

GEO SQUARE

Geo Square is een groep van bedrijven gespecialiseerd in de wereld van ‘Spatial Driven Solutions and Services’. Deze bedrijven leveren diensten, oplossingen en producten die toegevoegde waarde creëren m.b.t. geconnecteerde datastromen. Geo Square helpt bedrijven om hun lokalisatie data beter te begrijpen, te optimaliseren en slim in te zetten in hun business, workflows, IT systems, enz.

INOVIM

INOVIM levert diensten en producten aan openbare besturen, inzamelbedrijven en product- en technologieleveranciers. INOVIM heeft drie afdelingen: INOVIM Services voor implementatieprojecten en onderhoudscontracten, INOVIM Logistics voor logistieke activiteiten voor de inzameling van niet-gevaarlijk afval en het beheer van containers en INOVIM Solutions voor het ontwerpen en ontwikkelen van software, hardware en volledige kant-en-klare afvalinzamelsystemen.

LOGISTICS CAPITAL PARTNERS

Logistics Capital Partners is gespecialiseerd in project development en asset management services voor logistiek vastgoed in Europa. Het bedrijf focust op het beheer van grote distributiecentra en biedt investeringsstrategieën op maat van de klant.

MECALUX

Mecalux is een specialist op het gebied van opslagsystemen. De activiteit van de onderneming bestaat uit het ontwerp, de vervaardiging, de verhandeling en de dienstverlening op het gebied van metalen stellingen, geautomatiseerde magazijnen en andere opslagoplossingen. Mecalux is marktleider in Spanje en nummer drie in de sector op wereldvlak.

POZYX

Pozyx is een Gentse startup, gespecialiseerd in ‘indoor positioning’. Pozyx is in 2015 opgericht als een spin-off van de Universiteit Gent en bestaat nu uit een team van 15 personen. De focus van activiteiten ligt op het design van de hardware, het schrijven van de filmware, het ontwikkelen van de algoritmes en het bouwen van de webapplicatie.

POM VLAAMS-BRABANT

POM Vlaams-Brabant staat in voor het uitvoeren van het sociaal-economisch beleid van de provincie. Het ter beschikking stellen van kwaliteitsvolle infrastructuur aan het bedrijfsleven vormt de kerntaak. Met strategische projecten in sectoren als de logistiek is de POM pionier in de versterking van het economisch weefsel in de provincie Vlaams-Brabant.

SALUBRIS

Salubris is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met schoonmaken. Salubris is er voor bedrijven, KMO’s, maar ook voor educatieve- en overheidsinstellingen en in de Vlaamse zorgsector zijn ze zelfs een van de marktleiders. Met Salubris@Home biedt het bedrijf ook voor particulieren een aangepast aanbod schoonmaakproducten aan.

SOPREMA

SOPREMA is een onafhankelijk familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van waterdichtings- en isolatiesystemen. SOPREMA is verspreid over 59 productiesites en 60 filialen. De groep is actief in 90 landen, beschikt over 13 R&D-centra die zich voornamelijk focussen op duurzame ontwikkeling en 22 opleidingscentra verspreid over acht landen.

STAD GENK

Stad Genk telt ruim 64.000 inwoners. Als overheid is Genk actief op het gebied van creatieve innovatie en digitale media met ontwikkelingen/toepassingen voor en door de burger. Stad Genk is deelnemer van het VIL-project ‘Urban Waste Collection’.

STAD SINT-NIKLAAS

De stad Sint-Niklaas is met 75.000 inwoners de hoofdstad van het Waasland en heeft een ruim onderwijsaanbod, een uitgebreid kernwinkelgebied, musea, monumenten en een uitgebouwde medische dienstverlening. De stad neemt deel aan het VIL-project ‘R!sult’.

STAD SINT-TRUIDEN

Sint-Truiden is de hoofdstad van Haspengouw en telt meer dan 40.000 inwoners. Sint-Truiden wil een duurzame stad zijn en streeft naar een evenwicht tussen CO2-reductie, rationeel energiegebruik en economische haalbaarheid. De stad neemt deel aan het VIL-project ‘R!sult’.

TALENT IN MOTION

Talent in Motion is specialist in interim-management en executive search. Flexibele werknemers worden steeds belangrijker voor organisaties. Daarom richt het bedrijf zich op twee pijlers binnen HR-ondersteuning: projectsourcingoplossingen in Healthcare en IT (Data) en interimmanagementoplossingen in supply chain-, healthcare- en algemene managementprofielen.

VARIO FOOD

Vario Food Group nv is gespecialiseerd in allround logistieke processen voor de voeding- en drankenmarkt. Voorop staat de wens om totaaloplossingen te bieden in de logistieke keten van producent/leverancier tot afnemer in samenwerking met haar opdrachtgevers. Vario Food staat voor stipte afhalingen en leveringen bij hun klanten, opslag en stockering van goederen of een volledig administratieve afhandeling en beschikt over een zeer uitgebreid distributienet.

VINÇOTTE

Vinçotte biedt objectieve en adviserende services op het vlak van inspectie, certificatie, conformiteitsevaluatie en opleiding en engageert zich dagelijks voor een veiligere en efficiëntere samenleving. De sectorspecialisten begrijpen de noden van klanten als geen ander en wijzen hen de weg met advies en ondersteuning. Als grootste speler in de Benelux stelt Vinçotte dagelijks 60.000 klanten tevreden.

WILLEMEN Groep

WILLEMEN GROEP is vandaag een van de grootste familiale Belgische bouwgroepen. Door steeds te investeren in complementaire bouwactiviteiten onder één dak, beschikt Willemen vandaag over een uniek voordeel. Het bedrijf bouwt, doet aan infrastructuurwerken, past renovatietechnieken toe en heeft een cluster projectontwikkeling binnen de groep. In 2013 kreeg Willemen Groep de gerenommeerde onderscheiding “Onderneming van het Jaar”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!