en
        |  en

VIL stelt mee digitaal platform ‘Verover de Wereld’ voor

Vlaams minister-president Geert Bourgeois lanceert een nieuw eengemaakt webplatform voor Vlaamse ondernemers en organisatoren: www.veroverdewereld.be.  Dit digitaal platform moet de export bevorderen en buitenlandse investeerders aantrekken. Als structureel partner van FIT, hielp VIL mee aan de ontwikkeling van ‘Verover de Wereld’.

De gelanceerde website ‘Verover de Wereld’ toont in één oogopslag welke events er op de planning staan om internationale activiteiten een boost te geven. Het bevat een handige kalender vol groepszakenreizen, opleidingen, standen op professionele beurzen, netwerkmomenten met buitenlandse aankopers, infosessies, enzovoort.

Dé agenda voor internationaal overnemend Vlaanderen

“Het is dé online agenda voor internationaal ondernemend Vlaanderen.“, aldus minister-president Geert Bourgeois. “We kregen signalen van Vlaamse bedrijven dat er een verwarrende wildgroei was ontstaan inzake exportpromotie. Om de synergie, afstemming en transparantie te bevorderen hebben we samen met Flanders Investment & Trade besloten om hierin actie te ondernemen. Het resultaat is een modern digitaal platform dat Vlaamse bedrijven op een efficiënte manier zal helpen om hun producten en diensten makkelijker te exporteren naar het buitenland.”

Elke Vlaamse internationale ondernemer kan de agenda ordenen volgens zijn profiel – land, sector, type event en periode – en zich rechtstreeks inschrijven.  Dankzij de website delen initiatiefnemers van events snel informatie met elkaar en kunnen ze binnen- en buitenlandse acties efficiënt plannen. Een win – win voor ondernemers, overheid en middenveldorganisaties.

De realisatie van ‘Verover de Wereld’ past binnen de uitvoering door Flanders Investment & Trade van de internationaliseringsstrategie van de Vlaamse economie ‘Vlaanderen versnelt’. Het project is medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Hermesfonds van het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen (VLAIO).

       

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!