VIL publiceert Trendradar voor de logistiek

De VIL Trendradar, editie 2019, is van de pers gerold. Een lijvig boek in mensentaal waarin VIL alle technologieën en trends in de logistiek beschrijft en illustreert.

Onze maatschappij verandert in een razendsnel tempo. Nieuwe technologieën en concepten dwingen ook de logistieke sector om zich constant aan te passen. “Veel technologische ontwikkelingen en nieuwe concepten zijn geen ver-van-ons-bed-show, maar hebben een duidelijke invloed op onze sector. Dit boek is bedoeld om bedrijven inzicht te geven in wat mogelijk is zodat zij erop kunnen inspelen en doordachte strategische keuzes kunnen maken”, aldus Eric Verlinden, Manager Transitie Domeinen bij VIL en auteur van de Trendradar.

Het boek vertrekt met een schets van onze wereld in verandering, onderverdeeld in vier benaderingen: de wereld, de mens, het bedrijf en de overheid. Vervolgens worden de technologische vernieuwingen die belangrijk zijn voor onze sector toegelicht. Deze technologieën worden niet benoemd als trends, maar als de enablers in de transitie naar een slimmere logistiek. Naast technologieën komen ook enkele innovatieve logistieke concepten aan bod. Vanuit deze maatschappelijke veranderingen en enablers heeft VIL twaalf logistieke trends gedetecteerd die beschreven worden in het boek.

Op de VIL nieuwjaarsreceptie werd de Trendradar in primeur overhandigd aan alle genodigden. De publicatie lokte alvast veel positieve reacties uit:
“Ik heb in al die jaren in de logistiek nog maar zelden zo’n bruikbare gids gezien als dit. Je mag er van op aan dat dit alvast op mijn bureau gebruikt zal worden!”, aldus Sofie Brutsaert (VBO-FEB).
VIL-leden kunnen de Trendradar gratis downloaden in de kennisbibliotheek. Niet-leden kunnen terecht in de webshop.

Wegwijs doorheen de Trendradar: Inhouse workshops
Bedrijven, kennisinstellingen, federaties, belangenverenigingen,… die dieper willen ingaan op de inhoud van deze Trendradar, kunnen vanaf september 2019 een workshop boeken bij VIL.
De vergoeding hiervoor bedraagt:
– Leden: € 850,00 (excl. 21 % BTW)
– Niet-leden: € 980,00 (excl. 21 % BTW)

Meer informatie?
Contacteer Kris Neyens (kris.neyens@vil.be)


EINDE VAN HET PERSBERICHT

190211 – VIL persbericht – VIL publiceert Trendradar voor de logistiek

Contact

Eric Verlinden
Manager Transitie Domeinen
Tel: 03/229.05.33
GSM: 0477/33.67.68
eric.verlinden@vil.be

Stephanie Florizoone
Communicatieverantwoordelijke
Tel: 03/229.05.07
GSM: 0494/34.01.63
stephanie.florizoone@vil.be

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL