Werken magazijnmedewerkers binnenkort met cobot aan hun zijde?

Cobot sloteventIn veel productieomgevingen beginnen ‘cobots’ (collaboratieve robots) – flexibele robots bestemd om met mensen samen te werken – hun plaats te veroveren. Voor de logistieke sector waren deze robots en hun toepassingsmogelijkheden nog grotendeels braakliggend terrein. Voor een aantal logistieke activiteiten – zoals verpakken of sorteren – zouden cobots het magazijnpersoneel in hun activiteiten kunnen ondersteunen waardoor de productiviteit per werknemer toeneemt.

Wat is de state of the art van de cobots vandaag? Wat zijn de mogelijke toepassingen binnen de logistiek? Wat is de business case in concrete situaties? Met het project ‘Cobots in Logistics’ zocht het VIL een praktisch antwoord op al deze vragen.

9 juni stelt het VIL in Congrescentrum De Pitte – De Schorre (Boom) de resultaten voor, aangevuld met interessante praktijkgetuigenissen!

Twaalf  bedrijven namen deel aan het project: Assa Abloy, Atlas Copco, Becton-Dickinson Benelux, bpost, Colfridis, Colruyt, GC Europe, Molenbergnatie, Savoye, Scania, Special Fruit en Vanderlande Industries.

Programma en praktische informatie

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL