Werk een actie uit voor Dikketruiendag en win een Lean and Green deelname

DikketruiendagOp maandag 15 februari 2016 organiseert het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid voor de twaalfde maal Dikketruiendag. Ondertussen is Dikketruiendag een begrip geworden in Vlaanderen. Omdat het klimaatprobleem een internationaal probleem is, willen ze het project graag uitbreiden over de grenzen.

Dikketruiendag 2016

Net zoals elk jaar worden scholen, gemeenten, organisaties en ondernemingen opgeroepen om een actie uit te werken die de CO2-uitstoot vermindert. Het zou helemaal mooi zijn mochten jullie dit jaar een buitenlandse partner kunnen overtuigen om uw voorbeeld te volgen. Je bedenkt samen een gezamenlijke actie die aanvangt op Dikketruiendag en die één of meerdere dagen, tot maximum één maand duurt.

Uiteraard moeten die kleine inspanningen de aanzet vormen om op school en in het dagelijkse leven structureel werk te maken van de strijd tegen de opwarming van de aarde. Onze CO2–voetafdruk zit niet alleen in onze verplaatsingen of verwarming maar ook in de wijze waarin alle producten worden gemaakt en getransporteerd. Grijp Dikketruiendag aan om jullie actie(s) te zien als een praktijkoefening die je kan aangrijpen om in toekomst nog meer CO2 én onkosten te besparen!

Het bedrijf met de meest doeltreffende en slimme (internationale) actie volgens de jury, wint een Lean and deelnametraject bij het VIL! Het VIL ondersteunt en begeleidt binnen het project ‘Lean and Green’ zowel logistieke dienstverleners als verladers die zich ertoe verbinden om in hun transport- en logistieke activiteiten de CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een periode van 5 jaar.
VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

De Burburestraat 6-8, 2000 Antwerpen
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL