PERSBERICHT: Primeur in Vlaanderen – Europarlementslid Ivo Belet reikt voor het VIL acht Lean and Green awards en zes stars uit

Primeur in Vlaanderen

MECHELEN – Europarlementslid Ivo Belet reikte dinsdag 16 juni bij Eandis in Mechelen niet enkel acht Lean and Green awards uit, ook werden de eerste Lean and Green Stars overhandigd aan zes bedrijven.

Zesde groep koplopers

De acht bedrijven die eind 2014 zijn toegetreden tot de zesde editie van het Lean and Green programma van het VIL zijn Alken-Maes, Eandis, FrieslandCampina Belgium, G4S, Initial, Ontex, Sitra Group en TDS Logistics. Zij brengen de Vlaamse teller hiermee op 69 Lean and Green koplopers.

Lean and Green award- en star winnaars 16-06-2015Primeur – Eerste Lean and Green Stars

De Lean and Green Star is een formele erkenning dat een bedrijf de 20 % CO2-reductie doelstelling effectief heeft behaald of zelfs overschreden. Net als voor de Lean and Green award gebeurt de evaluatie van de Star dossiers door de VUB.

In principe moet die CO2 vermindering in maximaal vijf jaar tijd worden gerealiseerd, maar alle zes zijn er in geslaagd om dat na vier jaar te doen, twee van hen zelfs na drie jaar.

“Chep, Fiege, Frigologix, GTS, Montea en Wim Bosman tonen hiermee aan dat de Lean and Green doelstelling perfect haalbaar is”, aldus Peter Lagey, projectleider VIL.

Samenwerking en alternatieve brandstoffen

Naast de klassieke maatregelen die doelen op een lager brandstofverbruik en op minder voertuigkilometers, zet Initial resoluut in op gecomprimeerd aardgas (CNG) voor transporten in delen van Vlaanderen waar deze brandstof reeds vlot verkrijgbaar is (As Antwerpen-Brussel en Oost-Vlaanderen). Eandis zoekt de samenwerking met andere nutsbedrijven op om de dienstverlening te verbeteren en de efficiëntie van operaties en logistiek te verhogen. Friesland Campina, Remitrans, Chep, Delhaize en Colruyt sloegen de handen in elkaar en slaagden erin om transporten van geladen paletten zo te combineren met retourstromen van lege paletten, dat geen lege kilometers meer hoeven gereden te worden.

Nieuwe groep

Meerdere bedrijven toonden de voorbije maanden interesse om ook deel te nemen aan Lean and Green. Het VIL voorziet dit najaar de opstart van een nieuwe (de zevende) groep Lean and Green bedrijven.

EINDE VAN HET PERSBERICHT

pdf_iconPERSBERICHT: Primeur in Vlaanderen – Europarlementslid Ivo Belet reikt voor het VIL acht Lean and Green awards en zes stars uit

CONTACTINFORMATIE
Peter Lagey
Project Officer
Tel: 03/229.05.19
GSM: 0477/44.24.54
E-Mail: peter.lagey@vil.be
Meer informatie over het project: https://vil.be/lean-green/

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL