Resultaten project Transpharma Express voorgesteld

Gisteren, 27 mei, werden onder grote belangstelling de resultaten van het project Transpharma Express in Zaal Stuurboord aan het publiek voorgesteld.

Naast de voorstelling van de resultaten door het VIL zelf, kwamen ook verschillende betrokken partijen aan het woord. Luc Broos (POM Antwerpen) kaderde de aanleiding van het project en vertelde meer over de opstart van een trade office. Marc Van peel lichtte de hinderlandstrategie toe van de Port of Antwerp en waarom zij in spoor willen investeren. Edwin Moehlig (Rail & Sea) ging dieper in op de mogelijkheden van spoor over lange afstand. Danny Hendrikse gaf zijn bevindingen over de testrun die Pfizer in het kader van het project naar Transpharma Express opzette en Ronald Kleijweg gaf aan waarom HP volop inzet op spoor.

Algemene conclusie? Spoorvervoer van gevoelige goederen over lange afstand is een volwaardig alternatief voor lucht en maritiem transport. De uitdaging nu? Voldoende volume bundelen om de lijn rendabel te maken.

Leden kunnen het rapport Transpharma Express downloaden uit de VIL bibliotheek. Niet-leden kunnen het aankopen via de VIL webshop.

Verslag ATV:

 

Slot TE (7) Slot TE (6) Slot TE (5) Slot TE (4) Slot TE (3) Slot TE (2) Slot TE

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL