Bedrijfsbezoek Haven Gent

Op een dag dat de Rode Duivels op het WK spelen een bedrijfsbezoek organiseren, dat klinkt niet als het beste idee. Toch vonden 26 juni een 40-tal leden hun weg naar het bezoekerscentrum van Havenbedrijf Gent om per boot op verkenning te gaan doorheen de Gentse Haven. Niemand minder dan CEO Daan Schalck verwelkomde de deelnemers en gaf ook weetjes mee onderweg.

Het jacht voer helemaal tot aan het Kluizendok en terug langs de dokken, kaaien, zeeschepen die van over heel de wereld afmeren en binnenvaartschepen die laden en lossen. Onderweg zagen we onder meer ook de chemische bedrijven, de graansilo’s van Euro-Silo naast de R4-Oost, de Ringvaart die de haven op Noord-Frankrijk doet aansluiten, de papierfabriek Stora Enso Langerbrugge, de terminals met fruitsap voor heel Europa, de Volvofabriek, één van de grootste clusters van biobrandstofbedrijven van Europa, de elektriciteitscentrale van Electrabel, het Mercatordok waar grote schepen met rollend materieel op en af naar Scandinavië vertrekken, ArcelorMittal Gent en tal van overslagkades.

En dit allemaal vergezeld door een hapje en een drankje en vleugje zon. Bedankt Havenbedrijf Gent om dit mogelijk te maken!

Bedrijfsbezoek Havenbedrijf Gent (7) Bedrijfsbezoek Havenbedrijf Gent (8) Bedrijfsbezoek Havenbedrijf Gent (9) Bedrijfsbezoek Havenbedrijf Gent Bedrijfsbezoek Havenbedrijf Gent (2) Bedrijfsbezoek Havenbedrijf Gent (3) Bedrijfsbezoek Havenbedrijf Gent (4) Bedrijfsbezoek Havenbedrijf Gent (5) Bedrijfsbezoek Havenbedrijf Gent (6)

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL