Drie nieuwe projecten nog dit jaar van start

Het IWT keurde in juli drie nieuwe VIL projecten goed: Vision in Logistics, In-store Improvement en Robotics in Logistics. Het VIL start deze drie innovatieve, zeer praktijkgerichte projecten nog dit jaar op. Geïnteresseerd om deel te nemen?

Vision in Logistics

De sterke opkomst van wearable technologieën, met in het bijzonder smart glasses (bv. Google glass), biedt opportuniteiten om bepaalde logistieke taken efficiënter en correcter uit te voeren, op een zeer gebruiksvriendelijke manier. Dit project wil het potentieel en de mogelijkheden van deze technologieën inzichtelijk maken en uittesten.

Meer weten

In-store Improvement

Binnen de fashion retail is het identificeren van artikelen op item niveau vaak een probleem. Het gevolg is dat men niet weet welke maten, en soms ook kleuren, men in de winkel liggen heeft. Er is nood aan de mogelijkheid om producten op voldoende detail niveau (kleur – maat) te identificeren, het capteren van deze informatie in de winkels en het zichtbaar maken van deze informatie doorheen alle stappen van de supply chain. En dat is het doel van dit project.

Meer weten

Robotics in Logistics

Met dit project wil het VIL de mogelijkheden van robotica voor de Vlaamse logistieke markt blootleggen. Focus ligt op cobots (de collaboratieve robot) waarbij werknemers hun job uitoefenen met een robot aan hun zijde.

Meer weten

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL