18 nieuwe VIL leden

De voorbije twee maanden mocht het VIL maar liefst 18 nieuwe leden verwelkomen. Niet alleen verladers en logistieke dienstverleners, ook andere bedrijven en organisaties hebben zich overtuigd van de voordelen van het VIL-lidmaatschap. Door aan te sluiten bij het VIL kiezen zij voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer.

Voor wie zich afvraagt waar al die ziekenhuizen de laatste maanden vandaan komen: zij doen mee aan het project Apotheeklogistiek.

Ook lid van het VIL worden? Piet Belet (piet.belet@vil.be) of Stephane Van den Keybus (stephane.vandenkeybus@vil.be) helpen u graag verder.

AZ Jan Portaels

Het AZ Jan Portaels in Vilvoorde is een regionaal ziekenhuis in volle ontwikkeling dat een brede waaier aan diagnostische technieken en behandelingsmogelijkheden aanbiedt. Diagnoses en behandelingen kunnen zowel ambulant als tijdens een ziekenhuisverblijf aangeboden worden. AZ Jan Portaels garandeert een capaciteit van 406 bedden en werkt daarvoor samen met 110 artsen en 750 medewerkers. Jaarlijks hospitaliseren zij 10.700 patiënten en verzorgen 64.500 ambulante contacten.
www.azjanportaels.be

 

AZ Nikolaas

AZ Nikolaas (fusie AZ Waasland en AZ Maria Middelares) heeft 5 campussen in het Waasland: Sint-Niklaas, Temse, Hamme, Beveren en Sint-Gillis-Waas en telt 822 bedden. In Sint-Gillis-Waas beschikt het ziekenhuis over een goed uitgebouwde polikliniek. Dagelijks kunnen ze rekenen op de inzet van meer dan 2.300 medewerkers waarvan ruim 200 artsen. Zij bieden op deskundige wijze specialistische gezondheidszorg en dringende medische hulpverlening aan gehospitaliseerde en ambulante patiënten.
www.aznikolaas.be

 

Best-Hall Benelux

Best-Hall levert het door u gewenste type hal als een sleutelklare constructie, naar eigen behoeften voorzien van duurzaam PVC-materiaal, staalplaat, hout of sandwichpanelen. Best-Hall is marktleider inzake product- en kwaliteitsontwikkeling van hallen met veeleisende stalen geraamtes. Sinds 1975 hebben zij circa 4.000 opslagruimtes, industriële hallen en sporthallen afgeleverd.
www.besthall.be

 

CityDepot

CityDepot pakt de belevering van binnensteden op een unieke manier aan. CityDepot zorgt voor een open deur in de stadsrand. Als neutrale organisatie staat deze deur vanzelfsprekend open voor elke kleine of grote handelaar en transporteur die een oplossing zoekt op het vlak van stedelijke distributie. CityDepot maakt in haar dienstverlening een unieke combinatie met de first mile, de last mile en toegevoegde waarde diensten.
www.citydepot.be

 

Delta-Connect

Voor vervoer van uw vloeibare stoffen en minerale oliën is de binnenvaart veruit de veiligste optie, aldus Delta-Connect. Schepen verbruiken bovendien minder brandstof dan vrachtwagens of vliegtuigen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor Delta-Connect als het gaat om vervoer van uw goederen per binnenvaartschip. Delta-Connect heeft een moderne vloot van dubbelwandige schepen. De schepen zijn voorzien van de nieuwste navigatie- en communicatiesystemen.
www.delta-connect.be

 

GC-Advice

GC-Advice uit Bredene is een onafhankelijke dienstverlener en opleidingsverstrekker die zich voornamelijk focust op alle zaken omtrent transportveiligheid. Beide zaakvoerders beschikken over een ruime praktijkervaring en kennis van zaken en willen extra toegevoegde waarde zijn binnen uw onderneming, in welke transportsector u ook actief bent. Zowel zelfstandigen, kleine en middelgrote ondernemingen tot en met multinationals kunnen een beroep doen op hun diensten.
www.gcadvice.be

 

Ideal Stelrad Group

Stelrad is één van de grootste radiatorenmerken in Europa. En dat zijn ze niet zomaar, maar omdat ze steeds de hoogste kwaliteit bieden tegen een uiterst competitieve prijs. Of u nu woont in een sobere stadswoning of een riante villa op het platteland, iedere woning verdient de kwaliteit van Stelrad. Stelrad heeft een uitgebreid distributienetwerk van gespecialiseerde regionale en internationale groothandels. Op deze manier wordt een optimale beschikbaarheid van de radiatoren gegarandeerd.
www.stelrad.eu/stelrad_nl

 

Lanxess

Lanxess heeft in België twee vennootschappen, met drie vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubber en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. De Belgische vennootschappen Lanxess nv en Lanxess Rubber nv werden beide opgericht in 2004. Toch gaat de geschiedenis van de bedrijven, opgericht door Bayer en Polysar, ruim een halve eeuw terug. België is met zowat 1.350 werknemers en 4 fabrieken de tweede belangrijkste productieplaats binnen de Lanxess Groep.
www.lanxess.be

 

PalletKraft

De gebrevetteerde kartonnen pallets van PalletKraft die in België worden aangemaakt, zijn een totaal nieuw gegeven binnen de transportwereld. Ze beantwoorden aan een stijgende vraag van de gebruikers die resoluut kiezen voor lichtere, multifunctionele en volstrekt betrouwbare producten. Qua stevigheid en levensduur bieden de PalletKraft- pallets dezelfde waarborgen als klassieke producten. Omdat ze hier bovenop ook ultralicht zijn, kan de gebruiker ook nog zo’n 2% besparen op transportkosten.
www.palletkraft.be

 

Patrona Pharma

Patrona Pharma Group is een apotheekgroep gespecialiseerd in het leveren van medicatie aan instellingen zoals rusthuizen, rust- en verzorgingstehuizen, serviceflats en psychiatrische centra. Ze hebben 12 apotheken geografisch verspreid over heel België en leveren de geneesmiddelen volgens de klassieke methode en via Geautomatiseerde Individuele Medicatie Voorbereiding (Multidosis). 20 jaar ervaring en een eigen groothandel waarborgen klanten een uitstekende en op maat gemaakte service.
www.patrona.be

 

Refresco

Refresco is een Europese groep van producenten van frisdranken en vruchtensappen voor vooraanstaande (inter)nationale retailers en A-merkfabrikanten. Het is een snelgroeiende jonge organisatie met 23 vestigingen in 9 Europese landen en voert een zeer ambitieuze groeistrategie. De Holding is gevestigd in Rotterdam. De business unit Refresco Benelux is een van de 6 business units die vallen onder de Refresco Holding en beschikt over 3 productielocaties in Nederland en 1 in België.
www.refresco.nl

 

Sagility

Sagility ondersteunt warehousing en distributiecentra om zich aan te passen aan veranderende werklast met behulp van o.a. virtual reality en optimalisatiesoftware. Ze leveren virtuele modellen van warehousing en distributiesystemen voor gebruik zowel bij presentatie (concept animatie), engineering (simulatie voor conceptvalidatie), implementatie (emulatie voor het testen van controlesoftware), afnametesting (virtuele FAT), opleiding (operator training systemen) en tenslotte in operationele mode (augmented reality applicaties).
www.sagility.com

 

Savoye

Savoye is een van oorsprong Frans bedrijf, maar opereert inmiddels wereldwijd. Met meer dan 550 medewerkers, waaronder systeemingenieurs en IT-specialisten, ontwikkelt, produceert en realiseert zij logistieke projecten voor haar klanten door middel van IT-oplossingen en geautomatiseerde systemen. Savoye is gericht op lange-termijnrelaties zodat zij haar klanten kan helpen bij het continue verbeteren van de logistieke processen en het aangaan van nieuwe uitdagingen.
www.savoye.com

 

Sint-Jozefkliniek

De Sint-Jozefkliniek is een dynamisch regionaal ziekenhuis met 2 campussen: campus Bornem en campus Willebroek. Het ziekenhuis telt 239 bedden. Daarnaast baat de vzw ook het kinderdagverblijf Kabouterland uit. De sterkte van dit regionaal ziekenhuis is de multidisciplinaire aanpak voor o.a. pijncentrum, diabeteszorg, revalidatie en oncologische zorg. Naast specialistische basisgezondheidszorg biedt het ziekenhuis ook meer gespecialiseerde programma’s aan, vaak in samenwerking met universitaire centra.
www.sjk.be

 

TL Hub

Dankzij een segmentatiemodel eigen aan de transport en logistieke sector, laat TL Hub bedrijven toe hun vacatures onmiddellijk kenbaar te maken aan geschikte kandidaten, en toegang te krijgen tot een uiterst nauwkeurige databank met CV’s. De job board geeft de kandidaten enerzijds de mogelijkheid hun specifieke vaardigheden en kunde kenbaar te maken. Anderzijds kunnen de ondernemingen in transport en logistiek gebruik maken van gepaste informatie voor hun aanwervingen.
www.tl-hub.be

 

Van Hool

Van Hool bouwt jaarlijks tot 1.400 bussen en autocars en zo’n 4.000 industriële voertuigen waarvan het 80% wereldwijd exporteert. Met meer dan 4.000 werknemers en een compleet gamma autocars en bussen is Van Hool een belangrijke busbouwer in Europa. Daarnaast bouwt Van Hool ook een zeer uitgebreid gamma opleggers en tankcontainers. Van Hool is in deze sector onbetwist marktleider in België en bekleedt een belangrijke plaats op verschillende exportmarkten.
www.vanhool.be

 

VEKO Lightsystems

VEKO Lightsystems is reeds meer dan 30 jaar een toonaangevende aanbieder van lichtoplossingen, voornamelijk actief in de industriële verlichting. Door technologie, design en energie-efficiëntie te combineren, bieden zij hun klanten innovatieve producten met de grootste aandacht voor details en maken ze gebruik van de modernste productiemethoden. VEKO garandeert dan ook een hoge productkwaliteit in alle domeinen en geeft technisch advies met het doel tot een kwalitatieve lichtoplossing op maat te komen.
www.veko.be

 

Ziekenhuisnetwerk Antwerpen

Ziekenhuisnetwerk Antwerpen, kortweg ZNA, omvat in en rond Antwerpen 3 algemene en 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en is met circa 2.500 bedden het grootste Belgische fusieziekenhuis. Bij ZNA werken 7.000 mensen, waaronder 2.650 verpleegkundigen, 550 verzorgenden en een 600-tal artsen. Deze medewerkers verzorgen dagelijks ongeveer 7.000 patiënten. Met jaarlijks ruim 1 miljoen consultaties, labonderzoeken en medische beeldopnames en zo’n 75.000 opnames is ZNA de grootste zorgverstrekker in België.
www.zna.be

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL