PERSBERICHT – Vlaamse e-commerce kan logistieke boost gebruiken

BERCHEM – Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) vzw start vandaag met een nieuw project: ‘VIL 4 e-boost’. Samen met veertien bedrijven onderzoekt het VIL hoe webshops en logistieke dienstverleners de troeven van Vlaanderen optimaal kunnen uitspelen. Doel: via Vlaamse e-fulfillment centra internationaal doorbreken en onze buurlanden bedienen met e-commerce producten.

Vlaamse online aankopen verwerkt in buurlanden
De Europese e-commerce groei bedroeg in 2012 bijna 20 % en die trend zet zich nog steeds door, ook in Vlaanderen. Een groot deel van de Vlaamse online aankopen wordt echter verwerkt in distributiecentra die in de buurlanden gevestigd zijn, ook door webshops die onder een .be domein opereren.

Meer logistieke e-commerce activiteiten naar Vlaanderen
Hoog tijd om het tij te keren. Het project ‘VIL 4 e-boost’ wil een antwoord bieden op de vraag waarom Vlaanderen momenteel veelal vanuit het buitenland wordt bediend voor e-commerce. Waarom zijn de buurlanden meer in trek voor e-distributiecentra? Wat zijn de sterke punten van Vlaanderen? Hoe kunnen we die versterken?

Een boost voor de sector
Met het project willen we nieuwe concepten aanleveren om internationaal e-fulfillment vanuit Vlaanderen op efficiënte wijze te organiseren en hierdoor concurrentieel te zijn ten opzichte van buitenlandse locaties”, verduidelijkt Dirk De Vylder, Program Manager bij het VIL. “Het biedt extra kansen aan de Vlaamse logistieke sector om een grotere rol te vervullen in het internationele e-fulfillment en zo voordeel te halen uit de wereldwijde groei van de e-commerce markt.”

Veertien deelnemende bedrijven
Veertien deelnemers, een mix van kleine en grote logistieke dienstverleners, verladers, real estate en regionale besturen, werken mee aan het project: bpost, Colruyt, Federal Mogul, Goodman, Groep Heylen, Katoen Natie, ODTH, Procter & Gamble, Plus Logistics, POM Antwerpen, Post NL, Stad Antwerpen, Unigro en Yusen Logistics Benelux. Het VIL kan binnen dit project rekenen op de steun van Flanders Investment & Trade, Comeos en BeCommerce. Het project loopt nog tot juni 2015.

FOTO: Deelnemers Kick-off meeting 4 oktober 2013

 

 

 

 

 

 

EINDE VAN HET PERSBERICHT

 Persbericht – 04/10/2013 – Vlaamse e-commerce kan logistieke boost gebruiken

CONTACTINFORMATIE

Anke D’Halleweyn
Communicatieverantwoordelijke
Tel: 03/229.05.07
E-mail: anke.dhalleweyn@vil.be

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL