Ook Duitsland gestart met Lean and Green

Het Lean and Green-label is nu ook officieel in Duitsland gelanceerd. Het land is daarmee na initiatiefnemer Nederland en volgers België en Italië het vierde land dat bedrijven aanspoort om de CO2-uitstoot te reduceren. 

De start van het Lean and Green-project in Duitsland heeft veel potentie volgens Nico Anten, Managing Director van Connekt, in Nederland één van de belangrijkste trekkers van het duurzame initiatief: “De directie van Lean & Green Duitsland heeft al de ambitie uitgesproken om duizend bedrijven aan het label te krijgen. Dat lijkt me zeker een realistisch doel.” Anten deed zijn uitspraak tijdens een door TomTom Business georganiseerde middag op- en rond de RDW-testbaan in Lelystad.

Connekt is volgens Anten niet in staat om ook in Duitsland de projectkar te trekken, maar heeft in GS1 een vervanger gevonden. Wel heeft Connekt een belangrijke rol gespeeld in het ‘verkopen’ van het idee van Lean & Green. Aan de start van het project staan vijftien bedrijven. “Die groep is bewust klein gehouden, ze zullen onderling het een en ander met elkaar moeten afstemmen en chemie krijgen. Alleen dan kan het vervolg een succes worden.” Onder de startende bedrijven zijn Unilever, Heinz/Mars en Dr. Oetker.

(Bron: logistiek.nl)

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL