Eerste Lean and Green awarduitreiking in Italië

Het Freight Leaders Council Italy heeft in december de eerste zeven Lean and Green Awards in Italië uitgereikt. Zes van de zeven Award Winners zijn zusterbedrijven van Nederlandse Lean and Green Award Winners: SCA Hygiene Products, CHEP, H.J. Heinz, Huntsman, IMCD Group, en TNT Global Express.

Een jaar geleden ondertekende het Freight Leaders Council met Connekt en zes Nederlandse Lean and Green Award Winners een intentieverklaring, waarin Connekt een licentie aan het FLC verleende voor de uitvoering van Lean and Green in Italië. De basis voor het Italiaanse Lean and Green programma was daarna snel gelegd. Het pragmatische karakter van Lean and Green sprak de ondertekenaars aan, zoals het basisprincipe dat het weghalen van verspilling uit de keten geld vrij maakt om groen in te kopen. Maar ook nieuwe partijen meldden zich bij Lean and Green Italia met de ambitie gezamenlijk te verduurzamen. Vergaande samenwerking tussen verladers en vervoerders leidt tot een efficiëntere en snellere logistieke keten.

(Bron: Connekt)

Na Italië en België staat ook Lean and Green Germany in de startblokken. Op 22 januari 2013 organiseert Connekt samen met Chep een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde Duitse bedrijven.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL