Eindrapport ‘Logistieke innovatie bij Vlaamse bedrijven’ gratis beschikbaar

Het VIL is partner binnen het project “Grenzeloze Logistiek” dat van start ging op 1 oktober 2011. Doelstelling van het project is de logistieke sector in de grensregio Vlaanderen – Nederland op duurzame wijze te verstevigen door de samenwerking tussen de vele logistieke bedrijven te versterken. Tegelijk wil Grenzeloze logistiek de innovatiekracht van de logistieke bedrijven ondersteunen. De Europese Unie financiert het project voor 50 % via het Interreg-programma Vlaanderen-Nederland.

Opdracht voor het VIL was het innovatiepotentieel van de logistieke sector in kaart brengen. Dit moet de basis leveren voor verder toepassingsgericht onderzoek dat de bedrijven sterker moet maken.

Begin maart 2012 stuurde het VIL een enquête uit naar de “brede” logistieke sector waarin werd gepeild naar lopende innovaties en openstaande noden enerzijds, maar ook naar de knelpunten die de bedrijven verhinderen om te innoveren. Op het slotevent op 11 december 2012 werden de resultaten bekend gemaakt.

Download hier gratis het eindrapport (1,73 MB):

Eindrapport Technology Mapping – Logistieke innovatie bij Vlaamse bedrijven

Het project loopt nog tot het najaar 2014.

Meer lezen

Twaalf projectpartners

Grenzeloze logistiek is een breed gedragen project met twaalf projectpartners: VIL, de vijf Vlaamse Provinciale Ontwikkelingsmaatschappijen (POM’s), de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, Kamer van Koophandel Limburg, Rewin West Brabant, DINALOG, Zeeland Seaports, en Interleuven.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL