en
        |  en

Over VIL

De vzw Vlaams Instituut voor de Logistiek – of kortweg VIL – is het innovatieplatform voor de logistieke sector. Het VIL helpt Vlaamse bedrijven om innovatieve logistieke projecten te realiseren en zo hun competitiviteit te verhogen en ontvangt hiervoor subsidies van de Vlaamse overheid.
Als ledenorganisatie brengt het VIL bedrijven en organisaties uit diverse sectoren bij elkaar – zowel verladers als logistieke dienstverleners maar ook kennisinstellingen, overheidsinstanties en bedrijven vanuit de IT- engineering-, interim-, bouw-, real estate- en fashion wereld.

Missie

Het VIL wil de competitiviteit van de bedrijven in de logistieke sector verhogen door duurzame en innovatieve concepten en technologieën te implementeren. Zo kan Vlaanderen haar positie als logistieke topregio in Europa  behouden en versterken.

Lidmaatschap

Aansluiten bij het VIL is kiezen voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer.

Raad van Bestuur

Het VIL beschikt over een Raad van Bestuur die er borg voor staat dat het instituut concreet werk maakt van de reële vraagstukken waarvoor de logistieke sector op korte of op langere termijn oplossingen nodig heeft.

Adviesraad

VIL projecten moeten inspelen op de behoeften en noden die leven bij de logistieke bedrijven. Om te verzekeren dat dit het geval is en dat de projecten daadwerkelijk de competitiviteit van onze bedrijven verhogen, worden de projectideeën beoordeeld door een adviesraad.

Team

Het VIL Team bestaat uit 15 gemotiveerde medewerkers.

Hier vindt u alle contactgegevens.

 

Downloads

Download hier de jaarverslagen, het logo, de statuten en het Good Governance Charter van het VIL.