Lean and Green Nieuws

Lean and Green nieuw logo

Vernieuwde logo’s

Het Nederlandse Connekt, de ‘oprichters’ van Lean and Green, hebben het Lean and Green logo laten aanpassen. De vraag kwam in de eerste plaats van de Lean and Green bedrijven zelf. Het oude logo was erg duur om te printen op stickers en andere vormen van communicatie doordat het full-colour is.

Dikketruiendag

Werk een actie uit voor Dikketruiendag en win een Lean and Green deelname

Op maandag 15 februari 2016 organiseert het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid voor de twaalfde maal Dikketruiendag. Net zoals elk jaar worden scholen, gemeenten, organisaties en ondernemingen opgeroepen om een actie uit te werken die de CO2-uitstoot vermindert. Het bedrijf met de meest doeltreffende en slimme (internationale) actie volgens de jury, wint een Lean and Green deelnametraject bij het VIL!

Lean and Green groep 7

Nieuwe groep gestart met Lean and Green

Zeven nieuwe bedrijven zijn gestart met het Lean and Green programma: Apton, Artsen Zonder Vakantie, Fostplus, IMOG, Stad Antwerpen, Transport Smeers en Verbeken transport. Dit is de zevende groep ondertussen.

Coca-Cola Lean and Green op LZV

24 november start nieuwe groep bedrijven Lean and Green

24 november start een nieuwe groep bedrijven onder begeleiding van het VIL met het Lean and Green programma. Het VIL ondersteunt en begeleidt binnen het project ‘Lean and Green’ zowel logistieke dienstverleners als verladers die zich ertoe verbinden om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie-efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20 % te reduceren binnen een periode van 5 jaar.

_MG_7429

Eerste Lean and Green stars door VIL uitgereikt

Het succes van Lean and Green in Vlaanderen gaat onverminderd door. Op 16 juni werden bij Eandis in Mechelen niet enkel acht Lean and Green Awards uitgereikt, maar ook de eerste zes Lean and Green Stars. De teller komt daarmee in Vlaanderen op 69 Awards en 6 Stars te staan. De laureaten ontvingen hun certificaat uit handen van Europarlementslid Ivo Belet, die als lid van de milieu- en transportcommissie erg opgetogen was over de inspanningen die de Lean and Green bedrijven leveren.

Lean_and_Green_star_logo

Lean and Green Star

Bedrijven die in 2013 of 2014 Lean and Green werden en ondertussen de doelstelling hebben bereikt om de CO2-emissies van de logistieke activiteiten met minimaal 20% te beperken in maximaal 5 jaar tijd, kunnen vanaf dit jaar een aanvraag indienen om de Lean and Green STAR te verkrijgen.