en
        |  en

Agenda: Waar is het VIL aanwezig

Themasessie ‘Logistiek & Circulaire Economie’

Leuven MindGate organiseert op donderdag 23 november een themasessie rond ‘Logistiek en Circulaire Economie’.
VIL projectleider Steve Sel zijn op dit event spreken over de logistieke stroom volgens circulaire economie met de focus op het VIL project Flanders Recycling Hub.

Afval- & materialencongres

Interafval, een samenwerking tussen VVSG en de afvalintercommunales, organiseert op donderdag 16 november samen met GO4CIRCLE het grote afval- en materialencongres in Leuven. VIL projectleider Steve Sel zal er deelnemen aan een panelgesprek over de toekomst van de afvalmobiliteit.

Indaver klantevent: “Indaver mist de boot op weg naar Circulaire Economie niet”

Op dinsdag 3 oktober 2017 organiseert Indaver een klantenevent om haar 30-jarige bestaan en de lancering van een aangepast dienstenmodel te vieren.
De Circulaire Economie is het centrale thema van het programma. VIL projectleider Steve Sel zal aanwezig zijn om de opzet, doelstelling en aanpak van onze speerpuntcluster toe te lichten.

DPD event: E-shopping in Europe

Op dinsdag 20 juni organiseert DPD een interactief middagevent rond het thema : “E-shopping in Europe. Boosting. Trending. Delivering”.
Samen met enkele grote klanten en influencers uit de Belgische e-commerce wereld zullen tijdens het event enkele hete hangijzers besproken worden die in de nabije toekomst beslissend zullen zijn voor de verdere groei van de Belgische en Europese e-commerce.

European Headquarters meetup

Op 13 juni organiseert ING Belgium samen met het VIL, Amcham Belgium, Ateb en Flanders Investments and Trade de European Headquarters meetup.

Startevent SYN-ERGIE

Acht projectpartners slaan de handen in elkaar voor een nieuw Interreg-project genaamd SYN-ERGIE. SYN-ERGIE staat voor SYNchromodaal en enERGIE-efficiënt goederentransport op de corridor West-Vlaanderen – Antwerpen – Limburg (NL). De ambitie? Het multimodale aanbod op deze corridor versterken via een (nieuwe) spoor en/of binnenvaartconnectie, en demo-tools ontwikkelen die de werking en mogelijkheden van synchromodale planning op een praktische manier inzichtelijk maken.

Presentatie ING studie ‘The Future of port logistics – meeting the challenges’

In opdracht van ING heeft het VIL, samen met de Universiteit Antwerpen, de zesde uitgebreide studie over een maritiem logistiek thema uitgevoerd. Kris Neyens (VIL Program Manager) en Prof. Dr. Theo Notteboom (Universiteit Antwerpen) zullen deze studie presenteren op 23 mei om 18 uur te ING Antwerpen.  Integraal onderdeel van deze studie is een bevraging van de ruime […]