en
        |  en

Agenda: Waar is het VIL aanwezig

Startevent SYN-ERGIE

Acht projectpartners slaan de handen in elkaar voor een nieuw Interreg-project genaamd SYN-ERGIE. SYN-ERGIE staat voor SYNchromodaal en enERGIE-efficiënt goederentransport op de corridor West-Vlaanderen – Antwerpen – Limburg (NL). De ambitie? Het multimodale aanbod op deze corridor versterken via een (nieuwe) spoor en/of binnenvaartconnectie, en demo-tools ontwikkelen die de werking en mogelijkheden van synchromodale planning op een praktische manier inzichtelijk maken.

Studiedag fietslogistiek

VIL, de Vlaamse Overheid, Departement Mobiliteit en Openbare werken (MOW), Traject (adviesbureau in verkeer en mobiliteit), D&PS (Delivery & Parcel Solutions) en de stad Mechelen nodigen u graag uit om op die dag de koppen bijeen te steken. En op die manier inspiratie op te doen om de fiets (beter) te integreren in uw stedelijke logistieke strategie of uw beleid met betrekking tot distributie.

VVSG Energie- & Klimaatdag

Het VVSG – Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten – organiseert op 4 mei de Energie- & Klimaatdag in Antwerpen. Het wordt een spraakmakende ontmoeting van en voor iedereen die op lokaal niveau én daarbuiten te maken heeft met energie, water, mobiliteit, slim ruimtegebruik, circulaire economie en nog veel meer. Een inspirerend en gevarieerd programma, […]

Hack Belgium

Hack Belgium is een driedaags evenement dat op 4, 5 en 6 mei op zoek gaat naar ‘creatieve oplossingen en onorthodoxe oplossingen vinden voor problemen die niet op de conventionele manier opgelost kunnen worden’. Hiervoor worden experts en enthousiastelingen samengebracht die een verschil willen maken in een van de 12 uitdagingen op vlak van duurzame […]

Seminarie ‘Logistiek en e-commerce’

Waar ligt de consument wakker van bij pakjesleveringen en last mile logistiek? In dit seminarie licht Peter Lagey, projectleider VIL, toe waar de consument van wakker ligt.

Zijn consumenten bereid om milieubewuster met hun bestellingen om te gaan? Levert het bundelen van leveringen, slimmere afleverpunten en alternatieve voertuigen die kostreductie en lagere footprint op?

Staatsbezoek aan Denemarken

Koning Filip en koningin Mathilde brengen van dinsdag 28 tot 30 maart een bezoek aan Denemarken. Francis Rome, VIL directeur Externe Relaties, is ook aanwezig tijdens deze reis en zal spreken tijdens een workshop over transport en logistiek.

Logistieke dag: ‘smart logistics’

De Logistieke dag is een jaarlijks event voor studenten en docenten van de opleidingen Logistiek Management in Vlaanderen, waarbij het thema dit jaar ‘Smart Logistics’ is.
Deze Logistieke dag vindt plaats op 28 maart in Antwerpen op de Karel de Grote Hogeschool en Artesis Plantijn Hogeschool.
Dirk De Vylder, Directeur Projecten van het VIL geeft op die dag een lezing met als onderwerp: ‘Omni-channel is de toekomst, maar hoe moet dit logistiek ingevuld worden? Smart Logistics is het antwoord’.

European Cycle Logistics Conference – Wenen

De vierde editie van de European Cycle Logistics Conference gaat van 20 tot 21 maart door in Wenen. Presentaties van high profile sprekers, onderzoekers en professionals staan op het programma. Dit event wordt georganiseerd door de European Cycle Logistics Federation, dat bedrijven die in fietslogistiek investeren ondersteunt en vertegenwoordigt.

Supply Chain 4.0 and the Impact of Wearable Technology (Vlerick)

This session starts with a short overview of a couple of interesting wearable technologies. We specifically take a closer look at the different types of smart glasses. Will these gadgets continue to be a hype mainly in the consumer market? Or can we speak of a reliable hardware that is ready for business use? In addition to this, we discuss the possibilities of this technology in the cyber-physical supply chain of the future and we reflect on whether or not the wearables will cause a disruption in the supply chain landscape as we know it. We end the session with a demo illustrating that the future of tomorrow has already begun today.