nl
        |  nl

Aid measures

Agentschap Innoveren & Ondernemen

Agentschap Ondernemen en Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) bundelen sinds begin 2016 de krachten. Maakt u al gebruik van de dienstverlening? Geen nood, de continuïteit in de diensten is gegarandeerd, maar dan onder een nieuwe, gezamenlijke vlag: Agentschap Innoveren en Ondernemen. Via één loket leggen zij de brug naar ondernemerschap. Met u. Voor een ondernemend Vlaanderen.

De website bevat een overzicht van hun steunmaatregelen.

Via de subsidiedatabank elke onderneming ook via eigen zoekcriteria op zoek gaan naar steunmaatregelen van alle overheidsdiensten’

Flanders Investment and Trade

Wie vanuit het buitenland in de Vlaamse logistiek wil investeren, doet er niet alleen goed aan zich bij het VIL te informeren. Flanders Investment and Trade (FIT), ook gekend als Dienst Investeren in Vlaanderen, is het agentschap van de Vlaamse Overheid dat Vlaanderen actief promoot als investeringslocatie voor buitenlandse bedrijven. Daarbij mogen potentiële investeerders rekenen op vertrouwelijk advies over en begeleiding bij alle financiële, technische en praktische aspecten, en dit volledig kosteloos. Naast het hoofdkantoor in Brussel, heeft FIT ook filialen te Chicago, Dallas, San Francisco, Singapore en Tokyo.

FIT – Gaucheretstraat 90, B-1030 Brussel Tel.: 02 504 88 71 – Fax.: 02 504 88 70 e-mail: invest@fitagency.be

Innovatiecentrum

De vijf Innovatiecentra in Vlaanderen vormen iedinnovatiecentrumer een lokaal aanspreekpunt voor bedrijven rond innovatie. Ze bieden individuele ondersteuning bij jouw innovatieproject. Dat doen ze in de eerste plaats door je te begeleiden naar geld voor innovaties en naar de juiste kennis en partners. Daarnaast bieden ze verschillende diensten en adviezen, die je helpen om je innovatief idee uit te werken tot een succesvol product, steeds praktisch en op maat van de KMO.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een laagdrempelige en interactieve webtoepassing waarlangs ondernemers subsidies kunnen bekomen van de Vlaamse overheid voor ondersteuning in hun processen van ondernemen, innoveren en internationaliseren. Via de kmo-portefeuille zijn er subsidies mogelijk voor opleiding en advies, die worden ingekocht bij erkende dienstverleners, waaronder het VIL.

Opgelet: 1 april 2016 veranderde er heel wat

Meer informatie over deze steunmaatregel: www.kmo-portefeuille.be of neem contact op met Stephane Van den Keybus (stephane.vandenkeybus@vil.be of 03/229 05 17).

Provinciale Ontwikkelingsmaatschappijen

Elke Vlaamse provincie heeft een Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (kortweg “POM” genoemd). De taak van elke POM bestaat erin om het sociaal-economisch beleid van het provinciebestuur uit te voeren. Zo draagt een POM bij tot de sociaal-economische ontwikkeling van haar provincie, door de ondersteuning en uitvoering van sociaal-economische projecten.

POM Antwerpen

POM Vlaams Brabant

POM Oost-Vlaanderen

POM West-Vlaanderen

POM Limburg