Vier projecten in opstart: schrijf nu in

De komende twee maand gaan er vier zeer interessante collectieve onderzoeksprojecten (tot 80% gesubsidieerd) van start: Crowd Logistics, IKEO (inzameling klein elektro online), NACATRANS (Nacalculatie Transport) en Fresh Food Logistics. Neem deel aan een van deze projecten en realiseer zonder al te zware financiële inspanningen innovatieve concepten en bouw concurrentieel voordeel uit.

Crowd Logistics

Bij Crowd Logistics worden particulieren of semi-professionelen ingezet voor het transport van goederen. Via welke business modellen kan dit gebeuren, wat zijn de wettelijke implicaties, hoe integreren in de bedrijfslogistiek, wat is de meerwaarde hiervan, zowel voor de logistieke spelers als voor onze maatschappij?

IKEO (Inzameling klein elektro online)

De wetgeving bepaalt dat elk bedrijf dat ’een elektr(on)isch toestel op de Belgische markt brengt‘ ook de inzameling en de verwerking van de afgedankte toestellen op zich neemt. Hoe moeten webshops en hun logistieke dienstverleners de terugnameplicht die van toepassing is op kleine elektrische toestellen logistiek organiseren? Het project IKEO (Inzameling klein elektro online) wil op deze vraag een antwoord bieden.

Nacalculatie transport (NACATRANS)

Met dit project wil het VIL, samen met de sector van het wegvervoer, een rekenmodel opstellen dat de effectieve rendabiliteit van elke gerealiseerde transportopdracht weergeeft.

Fresh Food Logistics

Met het project ‘Fresh Food Logistics’ wil het VIL nagaan waar en op welke wijze voedselbederf kan vermeden of verminderd worden, door een optimalisatie van de logistieke keten van verse voeding bij de retailers.

Geïnteresseerd om deel te nemen aan een van deze projecten? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie (mailto:info@vil.beof 03/229 05 00)

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL