Nieuwjaarsreceptie – de foto’s

Voor de achtste keer ondertussen was de  Horta in Antwerpen op 27 januari dé plek  om het glas te heffen met de crème de la  crème van iedereen die logistiek een warm hart toedraagt. En dat zijn er heel wat, de opkomst was weer even indrukwekkend als divers met vertegenwoordigers van logistieke dienstverleners, transporteurs, politiek, overheid, belangenverenigingen, universiteiten, HR, real estate, technologie providers …

Nieuwjaarsreceptie2016-7 Nieuwjaarsreceptie2016-6 Nieuwjaarsreceptie2016-5 Nieuwjaarsreceptie2016-4 Nieuwjaarsreceptie2016-3 Nieuwjaarsreceptie2016-10 Nieuwjaarsreceptie2016-11 Nieuwjaarsreceptie2016-12 Nieuwjaarsreceptie2016-1 Nieuwjaarsreceptie2016-2 Nieuwjaarsreceptie2016-9 Nieuwjaarsreceptie2016-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIL Voorzitter Danny Van Himste startte zijn nieuwjaarsboodschap met een quote van Henry Ford:
Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes. Dit is waar wij voor staan en jullie talrijke aanwezigheid hier vanavond op de VIL nieuwjaarsreceptie bewijst meer dan ooit dat VIL er is voor de industrie.”

Na een blik op 2015 had hij belangrijk nieuws aan te kondigen over de toekomst van het VIL en de sector.
Less is more’, laat ons krachten bundelen en een halt roepen aan de versnippering is een boodschap die ik de voorbije jaren reeds meermaals heb uitgedragen. Dit principe wordt nu ook gesteund door de Vlaamse Regering. Ik ben bijzonder fier u deze avond te kunnen aankondigen dat niet alleen de logistieke sector weerhouden werd als een strategische speerpuntsector voor Vlaanderen maar dat daarenboven het VIL door de Vlaamse regering werd aangeduid als de trekker om een clusterorganisatie uit te werken.”

Dit is een cruciale stap in de goede richting die getuigt van erkenning voor het VIL maar het spel is nog niet gespeeld. Er is hard gewerkt en het stopt nog lang niet. Nu is het streven naar de uitwerking van een gedegen business plan om tegen de zomer 2016 formeel erkend te worden als leider en facilitator van de speerpuntcluster logistiek.

De gelegenheidstoespraak dit jaar kwam van viceminister-president Turtelboom. Zij leerde het VIL goed kennen in het kader van haar bevoegdheid voor energie en verwees naar het actieplan ‘Clean power for Transport’ goedgekeurd door de Vlaamse regering. In het kader van een Europese richtlijn terzake wordt aan de lidstaten opgelegd om nationale beleidskaders te maken voor de marktontwikkeling van milieuvriendelijke energie/brandstoffen voor voertuigen en de bijhorende infrastructuur. Het actieplan is in de eerste plaats gericht op een doorbraak voor elektrische voertuigen en biedt daarnaast kansen aan voer- en vaartuigen op aardgas en aan walstroom om door te groeien.

In deze context heb ik met belangstelling de resultaten gelezen van het VIL project ‘Powering Logistics 2020’ waar het VIL samen met 12 bedrijven en 2 steden de alternatieven onderzocht en uittestte voor het zwaar vervoer. De eerder ontmoedigende resultaten hebben mij as such niet verrast maar roepen wel op tot bezinning en actie. Het wagenpark moet groener en ik realiseer mij dat vooral in de sector van het goederenvervoer er nog heel wat werk aan de winkel is”, aldus de minister.
Een vervolgmeeting tussen haar medewerkers en het VIL is gepland op 12 februari aanstaande.

Tot slot sprak de viceminister-president ook haar steun voor het VIL uit:
Logistiek is voor Vlaanderen een speerpuntsector waarop in de toekomst voluit zal worden ingezet. En het VIL, met zijn proven track record en 500 leden geniet mijn volle steun om hierin de lead te nemen.”

Met de VIL nieuwjaarsreceptie achter de rug kan het logistieke jaar echt van start gaan.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL