26 mei: slotevent In-store-improvement – RFID in de mode-industrie

Foto RFID kleding @RFIDjournalIn productieomgevingen wordt al decennialang RFID-technologie gebruikt. De modesector pikte de technologie nog maar recenter op. Giganten als Inditex, H&M, C&A en Decathlon gebruiken ze in hun winkels. De kleiner Vlaamse retailers lieten nog wat op zich wachten. Ook al tonen verschillende best practices de voordelen aan.

Door de aanhoudende druk op de prijzen en nieuwe trends binnen de modesector (omni-channel …) is het een must om accuraat zicht te hebben op welke artikelen in welke kleur en welke maat zich waar in de logistieke keten bevinden. Voorraadbeheer is binnen de Vlaamse fashion retail nog vaak een zwak punt.

Het VIL startte in december 2014 samen met 10 bedrijven met het project ‘In-store-improvement’. Doel van het project: de Vlaamse modesector aansporen om de stap te zetten naar het inzetten van RFID-tags voor een automatisch stockbeheer, op artikelniveau.

Is RFID de juiste technologie om een hoge graad van voorraadnauwkeurigheid te verkrijgen? Welke voordelen en mogelijkheden biedt het voor producent, retailer en logistieke dienstverlener/toeleverketen? Welke investeringen gaan hiermee gepaard? Wat is de status van de technologie, en wat kunnen we de volgende jaren verwachten? Hoe gaan we praktisch te werk?

Op het slotevent op 26 mei in UrbanCity (Antwerpen) worden de resultaten voorgesteld, aangevuld met enkele zeer interessante praktijkgetuigenissen.

Programma en praktische informatie 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL