24 nieuwe leden

Tijdens de donkerste maanden van het jaar vonden 24 nieuwe bedrijven de weg naar het VIL. Niet alleen verladers en logistieke dienstverleners, ook andere bedrijven en organisaties hebben zich overtuigd van de voordelen van het VIL-lidmaatschap. Door aan te sluiten bij het VIL kiezen zij voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer.

ABS Shipping
ABS Shipping is een scheepsbevrachter, opgericht in 1991, met kantoren in Antwerpen en Cardiff. ABS Shipping is gespeciali­seerd in het wereldwijd charteren van schepen zowel voor ro-ro cargo, project lading, bulk cargo en generals. ABS Shipping neemt desgewenst als ‘unique selling point’ naar de klant toe alle administratie waar, evenals de overslagactiviteiten en het bin­nenvaartvervoer.
www.absshipping.be

Apton
Apton, ontstaan in 1996, is gespecialiseerd in apparatenvervoer en krantendistributie tijdens de avond en de nacht. Door voortdu­rende investeringen in zeer goed uitgeruste vrachtwagens kun­nen zij de beste service bieden op alle gebied. Apton investeert niet enkel in vrachtwagens, ook in personeel. Zij beschikken over alle kennis en vaardigheden om uw transport vlekkeloos uit te voeren.
www.apton.be

Beaulieu Fibres International
Beaulieu International Group is een gerenommeerde internatio­nale groep met hoofdkantoor in België. Deze industriële groep neemt vandaag een stevige marktpositie in, zowel in de productie van grondstoffen en halffabricaten, als in een ruim aanbod per­fect afgewerkte vloerbekleding. In totaal telt Beaulieu International Group 4.200 medewerkers in 29 vestigingen, 9 verkoopkantoren en 8 distributiecentra, verspreid over 14 landen.
www.beaulieuinternationalgroup.be

Belfius
Belfius Bank & Verzekeringen, tot 1 maart 2012 bekend onder de naam Dexia België, is een Belgische bankverzekeringsgroep gevestigd te Brussel. Zij zijn de enige 100% Belgische bank-ver­zekeraar, waarbij zij een geïntegreerde aanpak hanteren en kruis­bestuivingen creëren tussen actoren uit verschillende segmenten. Zo bieden zij particulieren-ondernemers overkoepelende oplos­singen aan en staan zij sterk in business-to-government.
www.belfius.be

Belgian New Fruit Wharf
Belgian New Fruit Wharf (BNFW) maakt deel uit van de groep SEA-Invest. Met een temperatuurgecontroleerde opslagcapa­citeit van 620.000 m² en 176.000 palletten en opslagcapaciteit voor diepvriesproducten (-20°C) van 132.000 m2, is SEA-invest 1 van de belangrijkste fruit handlers wereldwijd. BNFW behandelt in de Haven van Antwerpen 2,1 miljoen ton fruit, containers en general cargo per jaar en heeft voor zijn klanten state-of-the-art infrastructuur gebouwd.
www.sea-invest.com

Bollegraaf Recycling Solutions
Bollegraaf Recycling Solutions is een toonaangevende wereld­wijde ontwikkelaar en fabrikant van turnkey recycling oplossingen en recycling apparatuur. Het bedrijf is befaamd voor zijn innova­tieve karakter, betrouwbaarheid van zijn oplossingen en de hoge kwaliteit van de producten. Het bedrijf heeft een track record van meer dan 50 jaar in de industrie. Bollegraaf investeert zwaar in onderzoek en ontwikkeling en in de laatste productie-apparatuur en faciliteiten.
www.bollegraaf.com

Brouwerij Lindemans
In 1822 (6 generaties geleden) werd de brouwerij Lindemans op­gericht als een lambiekbrouwerij op een boerderij in Vlezenbeek. In 1930 werden de landbouwactiviteiten stopgezet, zodat de fa­milie Lindemans zich volledig kon concentreren op het brouwen. De familie is de ambachtelijke brouwprocessen trouw gebleven. Jaarlijks brouwt Lindemans 85.000 hectoliter bier.
www.lindemans.be

Certis
Certis werd opgericht in 1978 nabij Gent. Als serviceverlenende handels- en engineeringonderneming zijn zij gespecialiseerd in industriële bevestigingssystemen, transportverpakking en geruis­loze en olievrije compressoren. Certis is als onafhankelijke orga­nisatie niet aan één merk gebonden en kan hierdoor in alle neu­traliteit de voor u best geschikte oplossing aanbieden. Certis is uw unieke partner vanaf de eerste analyse tot en met de levering, montage, opstart en service.
www.certis.be

Chemours Belgium
Chemours is een chemisch bedrijf opgericht in juli 2015 als spin-off van DuPont de Nemours en heeft zijn hoofdkantoor in Wil­mington, Delaware, USA. Chemours produceert titanium dioxide, fluoroproducten en chemische oplossingen voor een omzet van $ 6,4 miljard met 9.000 VTE en 55 fabrieken wereldwijd. Chemours heeft in België 2 sites, in Mechelen en Kallo. Vanuit Kallo wordt de supply chain EMEA aangestuurd.
www.chemours.com

Datwyler Pharma Packaging Belgium
De Datwyler Group is een van oorsprong Zwitserse leverancier van klant-eigen sealing-oplossingen. Zij stellen meer dan 5.000 bedienden tewerk en hebben wereldwijd 14 productielocaties. Zij zijn vooral actief in volgende sectoren: gezondheidszorg, civil engineering, automotive en verbruiksgoederen. Datwyler Pharma Packaging is de nummer twee in de wereld op vlak van farma­ceutische sluitingen in rubber, kunststof of aluminium.
www.datwyler.com

De Boer Waterproofing Solutions
De Boer is actief sinds 1922 en biedt als producent wereldwijd diensten en producten aan in bitumineuze waterdichtingssyste­men via De Boer Waterproofing. Ze benaderen de markt via pro­fessionele partners zoals architecten/studiebureaus, distributeurs en dakdekkers. Sinds enkele jaren besteden ze veel aandacht aan milieu, energiebewustzijn en duurzaamheid met de afdeling groendaken – De Boer Green -, vloeibare afdichtingen met De Boer Liquids en veiligheid op en rond uw dak met De Boer Safety.
www.deboer.be   

De Rijke
De Rijke Group, opgericht in 1945, is uitgegroeid tot een multi­national met meer dan 1300 medewerkers en 26 vestigingen in 7 Europese landen en een joint venture in het Midden-Oosten. De Rijke Group is altijd een zelfstandig familiebedrijf gebleven. Ze bieden diensten aan in Supply Chain Solutions, Transport, Ware­housing, Value Added Logistics en Global Freight Forwarding. Ze passen hun dienstverlening altijd aan, aan de wensen en eisen van uw activiteiten met hun vloot, locaties en partners als stevig fundament.
www.derijke.com

Odyssey Logistics Europe
Met zijn uitgebreide ervaring en netwerk en state of the art tech­nologie levert Odyssey best in class logistieke oplossingen. Orga­nisaties met diverse en complexe transportnoden rekenen op de innovatieve technologieën van Odyssey voor logistieke strategie­ën van hoge kwaliteit. Bij Odyssey hebben ze een divers portfolio aan oplossingen verzameld die ze ter beschikking stellen aan hun klanten, inclusief 3PL, 4PL, brokerage, intermodal marketing en WIN.
www.odysseylogistics.com  

Productief en Betrokken (Bofisc)
Creëer je team met betrokken en productieve medewerkers met de hulp van ‘Productief en Betrokken’. Een deskundige denkt mee na over het managen van competenties en talenten in een organisatie. “De werkgever” worden voor gelukkige medewerkers en klanten, kan snel. Hun methode belooft binnen 3-6 maanden resultaat: gelukkige klanten én productieve en betrokken mede­werkers. Zonder kopzorgen of harder te werken.
www.productiefenbetrokken.be

r-pac
r-pac International is een Amerikaanse multinational (familiebe­drijf) met een omzet van $ 300 miljoen. Het bedrijf heeft 30 loca­ties wereldwijd en is sinds 1987 gespecialiseerd in RFID- en hard packaging-oplossingen, voornamelijk voor klanten in Fashion & Retail. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York City met regio­nale kantoren in Hong Kong, Singapore en Luxemburg.
www.r-pac.com

Ravago Production
Ravago Production maakt deel uit van de Ravago-Groep, we­reldspeler op het vlak van distributie, recycling en productie van kunststofgranulaten voor de petrochemie enerzijds en afgewerkte producten voor de kunststofindustrie en bouw anderzijds. Samen met de logistieke ondersteuning van duizenden m² opslag- en productieruimten hebben zij de mogelijkheid om een ruim gamma aan flexibele condities in de markt aan te bieden.
www.ravago.be

Reynaers Aluminium
Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese specia­list in het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve en duurzame aluminium toepassingen. Die worden gebruikt voor de constructie van ramen, deuren, gevelsystemen, schuifdeuren, zonweringen en veranda’s. Reynaers laat zich bij dit proces lei­den door energie-efficiëntie en de verantwoordelijkheid voor het milieu.
www.reynaers.be

Sea-Tank Terminal Antwerp
Sea-Tank Terminal behoort tot de Sea-Invest Group, een van de grootste exploitanten ter wereld op het vlak van goederenbehan­deling, transport, opslag en andere havenactiviteiten. Het beheert terminals in België en Frankrijk, waarbij de opslag van petroleum­producten de belangrijkste activiteit is. In Antwerpen hebben zij ca. 2,1 miljoen m³ opslagcapaciteit. Sea-Tank kan zijn klanten tanks aanbieden met volumes van 200 tot 50.000 m³.
www.sea-invest.com

Smeers Simenon Logistics
Smeers Transport groeide in 5 jaar tijd uit tot een volwaardig en betrokken transportbedrijf. Met een team van gemotiveerde me­dewerkers en een modern wagenpark bieden zij een gepaste oplossing voor alle soorten van lading en transport in België en de omringende landen. Veilig, kostenbesparend en betrouwbaar. Voor al uw logistieke problemen kan u beroep doen op Smeers Simenon Logistics.
www.transportsmeers.be

Synergetics
Synergetics is een onderneming die zich toespitst op het aanbie­den van bestuurs- en management activiteiten op het vlak van logistiek (operationeel – commercieel – projectmanagement).
E-mail: hvds@hvds.net

t-groep
t-groep is een HR-dienstverlener, actief in België en gekend via de divisie t-interim die zich richt op de markt van de uitzendarbeid en de divisie Ascento die zijn klanten professioneel en kwalita­tief advies biedt op het vlak van recrutering en selectie, talent, performance management en outplacement. Wat t-Groep onder­scheidt van de andere spelers in de markt is de sociaal-ethische benadering, gekoppeld aan een marktconforme dienstverlening. Zij beschikken over een 140-tal kantoren met ca. 710 mensen.
www.t-groep.be

Ubidata
Ubidata werd opgericht in 2003 en is sindsdien geëvolueerd tot een van de meest innovatieve en toonaangevende leveranciers van allesomvattende oplossingen voor het beheer van wagen­parken en het traceren van voertuigen, met meer dan 100 klanten in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Ubidata biedt een allesomvattend pakket van diensten en is er trots op dat het de klanten producten op maat kan aanbieden.
www.ubidata.com

Van Gansewinkel
Van Gansewinkel Groep is zowel afvaldienstverlener als grond­stoffen- en energieleverancier. Het bedrijf zamelt afval in en be­werkt of verwerkt afval tot grondstoffen en energie. Thuismarkt is de Benelux, maar Van Gansewinkel Groep is ook actief in Duits­land, Frankrijk, Portugal en Hongarije. Ongeveer 5.800 medewer­kers realiseren een jaaromzet van circa € 1 miljard.
www.vangansewinkel.be

VLS-Group
VLS-Group is een vooraanstaande Europese provider van inno­vatieve, geïntegreerde logistieke en toegevoegde waarde acti­viteiten voor de chemische industrie en aanverwante sectoren. VLS-Group biedt een state-of-the-art Europees netwerk met 200.000 m² magazijnen en 100.000 m³ tank terminal capaciteit voor de opslag, handling en logistiek van diverse chemicaliën, naast een uitgebreid gamma internationale transportdiensten.
www.vls-group.com

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL