Twaalf nieuwe leden

De laatste twee maanden maakten twaalf bedrijven zich lid van het VIL.  Niet alleen verladers en logistieke dienstverleners, ook andere bedrijven en organisaties hebben zich overtuigd van de voordelen van het VIL-lidmaatschap. Door aan te sluiten bij het VIL kiezen zij voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer.

Ook lid van het VIL worden? Piet Belet (piet.belet@vil.be) of Stephane Van den Keybus (stephane.vandenkeybus@vil.be) helpen u graag verder.

Cegeka Groep
Cegeka levert kwalitatieve ICT-oplossingen die klanten helpen hun businessdoelstellingen succesvol te realiseren. Het Belgisch bedrijf beschikt over specifieke expertise in de gezondheids-, sociale zekerheids-, retail-, logistieke, industrie-, publieke en financiële sector. Cegeka staat garant voor allerhande totaaloplossingen gaande van applicaties from scratch tot kant-en-klare toepassingen. Bedrijven kunnen bij Cegeka terecht voor advies, detachering van informatici, softwareontwikkeling, bouw van websites, on-site en remote beheer van ICT-infrastructuur en outsourcing.
www.cegeka.be

Docbyte
Docbyte reikt sinds meer dan 10 jaar oplossingen aan voor digitaal documentenbeheer. Voor klanten in de logistieke en corporate sector, finance en verzekeringen, overheid en ge- zondheidszorg implementeren zij op maat aangepaste systemen om alle documenten- en informatiestromen te capteren, te digitaliseren, te managen en te archiveren. Zo worden ondernemingen efficiënter en wordt er beter samengewerkt met alle geledin- gen van de organisatie én de klanten.
www.docbyte.com

Duvel Moortgat
In de geschiedenis van het brouwersfamiliebedrijf Duvel Moortgat staan kwaliteit, vakmanschap en pioniersgeest centraal. De focus ligt steeds op degelijkheid, vanaf de productieplanning, de zorgvuldige selectie van grondstoffen, het bijzondere brouwproces, tot en met de bediening van de klant. Duvel, als vlaggenschip – maar steeds nadrukkelijker ook LaChouffe, Vedett, Liefmans, De Koninck, Maredsous, en de bieren van de Amerikaanse Brewery Ommegang – vormen daarvan het bewijs.
www.duvelmoortgat.be

Estée Lauder
Gewapend met 4 producten en de overtuiging dat elke vrouw mooi kan zijn, richtte Estée Lauder in 1946 haar bedrijfje op. Sindsdien heeft dit technologisch geavanceerde en vernieuwende merk een wereldwijde reputatie opgebouwd op het terrein van elegantie, luxe en uitstekende kwaliteit. De vestiging in Oevel is momenteel de grootste Europese vestiging binnen de Estée Lauder Companies en stelt zo’n 900 werknemers tewerk. Gemiddeld worden er per jaar in totaal 100 miljoen units geproduceerd en verpakt.
www.esteelauder.com

Fost Plus
De vzw Fost Plus is een erkend privéorganisme dat voor aangesloten bedrijven instaat voor de terugname- en informatieplicht met betrekking tot huishoudelijk verpakkingsafval. Fost Plus neemt alle nodige maatregelen om selectieve inzameling, sortering en recyclage te promoten, coördineren en financieren en zo de door de overheid opgelegde percentages van recyclage (80%) en nuttige toepassing (90%) te bereiken. Fost Plus werkt eveneens met haar leden samen om de ecologische voetafdruk van hun verpakkingen te verkleinen.
www.fostplus.be

Group Bernaerts
Group Bernaerts ontwikkelt bedrijvenparken in de Vlaamse “gouden driehoek”, Antwerpen-Brussel-Gent en beschikt over een ijzersterke ervaring in het volledige ontwikkelingsprocess. Group Bernaerts heeft een uitgebreid net van kantoorruimte en magazijnen. De magazijnen zijn duurzaam gebouwd en uitstekend uitgerust. In Willebroek breiden ze vandaag uit op een strategisch uitstekende site langs de A12. De 3 fases – logistieke, distributie- en semi-industriële activiteiten – worden in een site ontwikkeld van 48 HA.
www.groupbernaerts.com

GS1
GS1 Belgium & Luxembourg (voorheen EAN) ontwikkelt de GS1 standaarden voor automatische identificatie (barcodes en RFID), de elektronische uitwisseling van standaardberichten en de gegevenssynchronisatie via een elektronische catalogus. Typische toepassingen van de GS1 standaarden zijn productscanning aan de kassa, het traceren van voedingsmiddelen, radiofrequentie identificatie in de logistiek, het linken van elektronische berichten, authentificatie van geneesmiddelen en samenwerkingsconcepten tussen fabrikanten en distributeurs.
www.gs1belu.org

Jugetra Logistics
Met de slogan “Jugetra bellen, is service bestellen” garandeert Jugetra haar klanten een snel, efficiënt en betrouwbaar transport. Het Kempisch familiebedrijf begon als transportbedrijf maar groeide door een toename in distributie uit tot een multi-servicebedrijf. Jugetra zette een strategisch distributienetwerk op, bestaande uit verscheidene magazijnen verspreid over de hele regio. Met deze opslagmogelijkheden is de firma in staat om soepel in te spelen op de vraag voor op- en overslag.
www.jugetra.be

Prologis
Prologis is toonaangevende eigenaar, verhuurder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed en grootschalige distributiecentra. Prologis heeft momenteel circa 54,3 miljoen m2 ultramoderne distributielocaties in portefeuille en ontwikkelt en verhuurt logistiek vastgoed in Europa, Noord-, Midden-, Zuid-Amerika en Azië. Groei heeft ruimte nodig, ook daar waar er eigenlijk geen plaats meer is. Toch gaat Prologis er prat op om ook op deze populaire locaties voor retailers, fabrikanten en andere logistieke dienstverleners een geschikte oplossing te kunnen aanbieden.
www.prologis.com

PXL Hogeschool
Hogeschool PXL is een hogeschool in Belgisch Limburg met vestigingen in Hasselt, Genk en Diepenbeek. Het is een zelfstandige hogeschool, niet gebonden aan een onderwijsnet. Door haar actief pluralistisch karakter werkt PXL samen met alle onderwijsnetten. Hogeschool PXL ontstond op 1 oktober 2013 na de fusie tussen de XIOS Hogeschool Limburg en de Provinciale Hogeschool Limburg. De hogeschool behoort samen met de Universiteit Hasselt tot de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg.
www.pxl.be

SML
SML, lang een belangrijke toeleverancier van Ford Genk, behoort tot de groep Ferrostaal Automotive – een hooggespecialiseerde dienstverlener voor de automotive industrie in Duitsland en ook internationaal. SML is specialist op het vlak van co-engineering en contract manufacturing, supply chain management en logistieke expertises. Daarnaast vormen ze een competence center voor Ferrostaal groep. Geworteld in staal en gesterkt in automotive, is hun kennis hun slagkracht van vandaag.
www.ferrostaal-automotive.com

Tupperware
Al meer dan 50 jaar produceert Tupperware artikelen uit polyethyleen die geschikt zijn voor huishoudelijk gebruik. Elk detail telt bij het ontwerp: de keuze van materialen, de kleuren, de technologische innovaties, de verpakking en een goede service. In België heeft het bedrijf een administratieve vestiging in Brussel en een fabriek in Aalst. Hier wordt niet alleen geproduceerd, maar beschikt men ook over een cel ‘development & testing’ om de goede kwaliteit te garanderen waar tupperware zijn naam aan te danken heeft.
www.tupperware.com

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL