23 nieuwe leden

Het VIL mocht deze herfst niet minder dan 23 nieuwe leden welkom heten. Niet alleen verladers en logistieke dienstverleners, ook andere bedrijven en organisaties hebben zich overtuigd van de voordelen van het VIL-lidmaatschap. Door aan te sluiten bij het VIL kiezen zij voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer.

4Advice
4Advice is een Belgisch consultancy bedrijf met meer dan 20 jaar expertise in logistiek en transport voor tijd- & temperatuurgevoe­lige producten. Ze bieden audits, consulting, project manage­ment, training en andere diensten aan toonaangevende bedrijven in verschillende sectoren over de hele wereld, met focus op far­maceutische bedrijven en hun leveranciers.
www.4advice.eu

Aswebo
Aswebo werd opgericht in 1947 en heeft sindsdien de wegen­bouw in al zijn aspecten als kernactiviteit. Het is daarenboven een van de belangrijkste producenten van asfalt en wegenisbeton in België en beschikt hiervoor over 4 asfaltproductieplants en 2 mobiele betoncentrales. Dankzij haar eigen recyclingsites wordt een actieve bijdrage geleverd aan het hergebruiken van beton-, asfalt- en bouwpuin.
www.aswebo.be

Belgian Scrap Terminal
Belgian Scrap Terminal heeft 8 vestigingen in Vlaanderen, Wal­lonië, Noord-Frankrijk, Luxemburg en Duitsland, waar schroot wordt aangevoerd, ontdaan van mogelijke schadelijke stoffen en gerecycleerd. Als marktleider verwerkt Belgian Scrap Terminal elk jaar meer dan één miljoen ton metaal. Zo brengt het bergen afval opnieuw als grondstof in de economische kringloop.
www.belgianscrapterminal.com

CMAST
CMAST staat voor Consultancy, Management & Supporting Technologies en is een consultancybedrijf met focus op Research & Development, Strategische samenwerking en Supply Chain Process optimalisatie. Ervaren project managers staan u bij in uw strategische supply chain processen en hebben hiertoe hun ei­gen methodologie ontwikkeld.
www.cmast.be

Cronos Groep
Cronos Groep staat synoniem voor innovatief ondernemerschap. Sinds de start van de groep in 1991 is Cronos actief betrokken bij het opstarten van meer dan 200 bedrijven en zorgt tevens voor alle nodige ondersteuning voor deze start-ups. De groep voorziet in een state-of-the-art incubatie omgeving en werkt samen met de startups aan ondersteunende acceleratieprogramma’s.
www.cronos.be

De Neef Chemical Processing
“It’s a waste to waste your waste” – dat is al meer dan 30 jaar het motto van De Neef Group en in de huidige omgeving is dit motto belangrijker dan ooit. De Neef Chemical Processing is leider in de purificatie en het herstel van organische solventen en speciale chemicaliën die voornamelijk gebruikt worden in de chemische, pharma en verfindustrie.
www.dncp.be

Delhaize
Delhaize Groep is een internationale voedingsdistributeur met ac­tiviteiten in 11 landen waarvan de Verenigde Staten de voornaam­ste markt vormt. België is de historische thuismarkt van Delhaize en heeft nog steeds een belangrijk marktaandeel in de globale groepsomzet. Bij Delhaize is duurzaam ondernemen een onder­deel van de dagelijkse werking van het bedrijf.
www.delhaize.be

Horeca Logistics Services
Horeca Logistics Services of kortweg HLS is een online dran­kenhandelaar, met een full service aan competitieve prijzen. Meer dan 3000 klanten hebben al voor HLS gekozen, meestal omdat het gewoon gemakkelijk werken is. Met 1 bestelling, 1 levering, 1 controle en 1 factuur koopt u alle dranken voor uw bedrijf of horecazaak. U kunt uw bestelling online plaatsen via de website of de gratis app HLS COL.
www.hls.be

Imog
Imog, de Intergemeentelijke Maatschappij voor Openbare Ge­zondheid in Zuid-West-Vlaanderen, verzorgt de geïntegreerde afvalverwerking van ruim 230.000 inwoners uit 11 gemeentes. Sinds 1969 biedt Imog een oplossing aan de steeds groeiende afvalberg. Ruim 40 jaar later is afval ondertussen niet langer een last, maar een bron van grondstof en energie. Voor een vlotte dienstverlening beschikt Imog over 2 sites, telkens met hun spe­cifieke deelactiviteiten en een uitgebreid netwerk van selectieve inzameling.
www.imog.be

IOK Afvalbeheer
IOK Afvalbeheer zorgt voor een geïntegreerde afvalbehandeling in 29 Kempense gemeenten. Tot het uitgebreide takenpakket van IOK behoren activiteiten zoals industrieel grondbeleid, sociaal grondbeleid en een hele waaier van ondersteunende diensten in het kader van verlengd lokaal bestuur: intercommunale milieu­dienst, veiligheid en welzijn op het werk, juridisch advies, ruimte­lijke planning, technische dienstverlening.
www.iok.be

IVBO
IVBO is het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Vuil­verwijdering en -verwerking in Brugge en Ommeland. 9 gemeen­ten (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, De Haan, Jabbe­ke, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke) zijn toegetreden tot dit samenwerkingsverband. Hun opdracht bestaat uit de selectieve inzameling en verwerking van huishoudelijk afval en bedrijfsafval.
www.ivbo.be

Kunnig
Kunnig staat voor sociaal-maatschappelijk ondernemen. De naam Kunnig betekent vakkundig in het Zweeds. Het is een maatwerkbedrijf dat via een goed omkaderd team van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, garant staat voor een vak­kundige aanpak en de productie en logistiek van bedrijven op een efficiënte wijze ondersteunt. Kunnig mixt zijn sociaal arbeidsbe­leid met een commerciële bedrijfsvoering, wat resulteert in een onderneming met een economische én maatschappelijke meer­waarde.
www.kunnig.com

Mobis Parts Europe
Mobis Parts Europe is de verdeler van onderdelen van de Ko­reaanse automerken KIA en Hyundai. Het verdeelt al sinds 1997 parts rechtstreeks naar de klanten in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland. Vanuit hun nieuwe toekomstige vestiging in Berin­gen, waar intensief gebruikt zal gemaakt worden van de water­weg, zullen zij ook 6 andere distributiecentra in Europa beleveren.
www.mobisparts.eu

Movianto Group
De core business van de Movianto Group is healthcare dedica­ted logistics. Met meer dan 1.900 medewerkers, gevestigd in 20 state-of-the-art magazijnen en locaties in 11 Europese landen bieden zij hun klanten het maximum aan flexibiliteit, betrouwbaar­heid, efficiëntie en kwaliteit. Op die manier streven zij ernaar om de geprefereerde partner te zijn van bedrijven uit de pharma, bio­tech en medische wereld.
www.movianto.com

MSC PSA European Terminal
MSC PSA European Terminal (MPET), voorheen beter bekend als de MSC Home Terminal, is de belangrijkste container terminal in de Antwerpse haven. Na vele jaren van activiteit aan het Delwai­dedok op kaai 730 is op korte termijn de verhuis van de operaties van MSC naar het Deurganckdok op linkeroever gepland. Hier­door zal MSC in staat zijn om de klanten een nog betere service te geven en toekomstige groei mogelijk te maken.
www.psa-antwerp.be/nl/terminals/msc-psa-european-terminal-0

Nova & Hesse-Noord Natie
Nova & Hesse-Noord Natie (NHS), een joint venture tussen Nova Natie en PSA Antwerp, is een terminal operator en stevedoring bedrijf gespecialiseerd in de handling van breakbulk cargo en speciale ladingen in de Haven van Antwerpen. Het bedrijf baat 2 breakbulk terminals uit met een totale oppervlakte van 55 ha (waarvan 140.000 m2 gesloten magazijn) en 2,8 km kaaimuur­lengte voor het lossen en laden van zowel deepsea schepen als coasters en lichters.
www.nhs.be

Plastiek Van Wauwe
Plastiek Van Wauwe, met vestigingen in Deurne en Lubbeek, is reeds drie generaties lang een gevestigde waarde in de kunst­stofbranche. Plastiek Van Wauwe is gespecialiseerd in kunststof materialen voor bouw en industrie en bouwt met een uitgebreid en continu vernieuwend productgamma, bestaande uit meer dan 50.000 artikelen, aan een langdurig partnership met haar particu­lier, professioneel en industrieel cliënteel, waarbij een nauwkeu­rige opvolging van de marktevoluties centraal staat.
www.plastiekvw.be

Quinaptis
Quinaptis wil de logistieke ervaringen van de ondernemingen we­reldwijd optimaliseren. Ze combineren een onderbouwd strate­gisch bedrijfsperspectief met een diepgaande kennis van logistie­ke processen en technologieën. Ze geven daarbij oordeelkundig advies op logistiek vlak, stellen hun SAP-expertise ten dienste van bedrijven bij de implementatie van de SAP-logistieke soft­ware en zijn permanent bezig met de introductie van innovatieve ideeën, gebaseerd op hun eigen praktijkervaringen.
www.quinaptis.com

Recmix
Recmix is een trading en recycling firma, opgericht in 1992. Zij doen handel in gebroken kalksteen vanuit de groeven in Sprimont en Modave, in zandsteen vanuit Triffoys en in Stinox vanuit de sites in Genk en Charleroi. Daarnaast doen zij grondontvangst in Oupeye en overslag op kades in Genk, Tihange en Charleroi. Zij hebben daarbij een samenwerkingsovereenkomst met een aantal transportbedrijven zowel over de weg als over het water, wat hun de mogelijkheid geeft om hun klanten franco te bedienen.
www.trcnv.be

Sarens
In een paar decennia heeft de familiezaak Sarens wereldwijd haar plek veroverd in de markt van het vervoeren of verplaatsen van zware lasten en speciale transporten, hierbij ondersteund door de allermodernste materialen en een jarenlange ervaring. Vandaag is Sarens een groep bestaande uit 100 entiteiten in 50 landen met een jaarlijkse omzet van 420 miljoen euro en meer dan 3.000 werknemers. Het is nog steeds een familiebedrijf, met de vierde generatie vandaag in het management.
www.sarens.com

Transport Verbeken
Transport Verbeken bouwde sinds zijn ontstaan in 1965 een bij­zondere expertise op in het vervoer van vloeibare levensmiddelen binnen en buiten Europa. Voor elk van hun klanten werken ze aan een logistieke oplossing op maat: wegtransport, intermodaal transport, opslag van vloeibare levensmiddelen zijn maar een greep uit de mogelijkheden. Een eigen tankcleaning is de essen­tiële schakel die een perfecte service garandeert.
www.verbekentrans.be

Van Rooijen Logistiek
Van Rooijen Logistiek is een familiebedrijf opgericht in 1947. Hun werkgebied is voornamelijk de Benelux en de sector waar ze vooral actief zijn is de Fast Moving Consumer Goods, zoals food en zoetwaren, personal care products, consumer electronics, farmaceutische producten, cosmetica en displays. Door de mo­gelijkheid van warehousing en transport en Value Added Services kunnen zij hun klanten bedienen volgens het one-stop shopping principe.
www.vanrooijen.nl

Vollers Belgium
Vollers Belgium heeft zijn hoofdvestiging in het Antwerpse haven­gebied waar zij in opdracht van diverse handels- en industriële ondernemingen en beurzen zorgen voor de opslag en behande­ling van robusta- en arabica-koffies, cacao en stukgoederen. Te­vens verzorgen zij het gespecialiseerde transport van deze cacao en koffie, in breakbulk of in containers snel en betrouwbaar door­heen de Beneluxlanden en grote delen van Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.
www.vollers.com

 

Ook lid van het VIL worden? Piet Belet (piet.belet@vil.be) of Stephane Van den Keybus (stephane.vandenkeybus@vil.be) helpen u graag verder.

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL