Elf nieuwe leden

Deze zomer maakten opnieuw elf bedrijven zich lid van het VIL. Niet alleen verladers en logistieke dienstverleners, ook andere bedrijven en organisaties hebben zich overtuigd van de voordelen van het VIL-lidmaatschap. Door aan te sluiten bij het VIL kiezen zij voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer.

Ook lid van het VIL worden? Piet Belet (piet.belet@vil.be) of Stephane Van den Keybus (stephane.vandenkeybus@vil.be) helpen u graag verder.

Artsen Zonder Vakantie
Jaarlijks vertrekken zo’n 380 terreinvrijwilligers (40% artsen-specialisten en 60% paramedici en technici) voor Artsen Zonder Vakantie (AZV) naar ziekenhuizen en zorgcentra in 5 Afrikaanse landen. AZV versterkt de capaciteiten ter plaatse om actief bij te dragen tot een toegankelijke en kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor de lokale bevolking. Het gelooft dat de lokale medische partners in hun eigen gemeenschap zelf duurzaam gestalte kunnen geven aan een toegankelijke en kwalitatieve gezondheidszorg.
www.azv.be

Becton Dickinson
Becton Dickinson (BD) is een bedrijf in medische technologie, dat wereldwijd actief is met hoofdkantoor in New Jersey (VS). BD produceert medische toebehoren, instrumentsystemen en reagentia. Het bedrijf concentreert zich vooral op de verbetering van medicatietoediening, een betere en snellere diagnose van infectieziekten en kanker en ondersteuning van onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe medicijnen en vaccins. BD heeft bijna 30.000 medewerkers in dienst, in meer dan 50 landen.
www.bd.com

ID Logistics
ID Logistics is een internationale logistieke dienstverlener, met klanten die actief zijn in de consumenten-elektronica, parfum, cosmetica, fashion en e-commercie industrie. Zij zijn een specialist met een pakket aan diensten, zoals fine picking, transport management, samenstellen van producten en co-packing. Eind 2014 beschikte ID Logistics wereldwijd over 184 locaties met 3.599.000 m2 aan entrepots. 56,9% van de omzet wordt in Frankrijk gerealiseerd.
www.id-logistics.com

Igepa
Igepa was oorspronkelijk een groothandel in papier, karton en enveloppen. Door een strategie van gerichte overnames is Igepa, samen met dochtermaatschappij Sagam geëvolueerd tot een totaalleverancier van print- en signmedia, grafische technologie, software, knowhow, supplies, packaging en diensten. Igepa is actief in België en Luxemburg en maakt deel uit van de Duitse Igepa Group, een bundeling van groothandels in meer dan 20 verschillende landen.
www.igepa.be

KOMONO
KOMONO, opgericht in 2009, is een Belgisch accessoirelabel van kwaliteitsvolle en trendy horloges en zonnebrillen aan betaalbare prijzen. Alle producten worden in eigen huis getekend en gestyled. KOMONO flirt met oud en nieuw, kunst en fashion, mannelijk en vrouwelijk, minimalisme en kleur. Typisch aan de producten zijn de originele designs en innoverende modellen. KOMONO is vandaag vertegenwoordigd in 53 landen.
www.komono.com

Odisee
Odisee is een hogeschool met campussen in Aalst, Brussel, Dilbeek, Schaarbeek, Gent en Sint-Niklaas. Ze is ontstaan in 2014 uit het samengaan van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en de KAHO Sint-Lieven. Ze bieden samen 25 bacheloropleidingen aan in 6 studiegebieden. Op de campussen van Odisee in Aalst, Brussel en Gent biedt de KU Leuven ook opleidingen aan binnen haar faculteiten Economie en Bedrijfswetenschappen, Industriële Ingenieurswetenschappen, Letteren en Rechten.
www.odisee.be

Philips Belgium
Philips is een gediversifieerd technologiebedrijf dat het leven van mensen wil verbeteren door zinvolle innovaties op het gebied van gezondheidszorg, consumentenlevensstijl en verlichting. Het bedrijf is marktleider op het gebied van cardiologische zorg, acute zorg en zorg voor thuis, energiezuinige verlichtingsoplossingen, nieuwe verlichtingstoepassingen, en tevens op het gebied van scheerapparaten, haartrimmers en mondverzorgingsproducten.
www.philips.com

Pro Alliance
Pro Alliance is een recent gestarte onderneming die als doel heeft om een Community Management software tool te ontwikkelen waardoor de supply chains van meerdere bedrijven inzichtelijk worden gemaakt en de kansen tot samenwerking worden weergegeven. Dankzij deze tool moet het mogelijk worden om het leegrijden te verminderen, aldus kosten te besparen en CO2-uitstoot te reduceren.
www.pro-alliance.eu

Sappi Europe
Sappi (South African Pulp & Paper Industry) is een internationaal opererend bedrijf met papier- en pulpfabrieken in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en West-Europa. Het bedrijf is in 1936 in Zuid- Afrika opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Johannesburg. Het is ’s werelds grootste producent van houtvrij gestreken papier. Sappi produceert jaarlijks circa 5,7 miljoen ton papier, 2,4 miljoen ton pulp en 1,3 miljoen ton dissolving wood pulp.
www.sappi.com

Thomas More Mechelen
Thomas More is een unie van hogescholen binnen de Associatie KU Leuven. Zij biedt studenten innovatief professioneel hoger onderwijs in nauwe samenwerking met het werkveld. Door haar toonaangevend onderwijs, toepassingsgericht onderzoek en dienstverlening vormt zij een motor van regionale ontwikkeling. Thomas More De Vest in Mechelen is 1 van de 11 campussen die de unie rijk is.
www.thomasmore.be

Tosoh Europe
Tosoh Europe maakt deel uit van het Japanse Tosoh Corporation, een chemische producent met vestigingen in 130 landen. Initieel opgericht als een biotechnologisch research bedrijf en nog steeds actief met de marketing, verkoop en distributie van diagnostische kits en bijhorende toestellen kreeg de vestiging in Tessenderlo in 2009 ook een rol toegewezen in HR, boekhouding, IT en andere administratieve diensten voor de overige Europese bedrijven van de groep.
www.diagnostics.eu.tosohbioscience.com

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL