Nieuwe leden – zomer 2014

Tijdens de zomer mocht het VIL maar liefst 14 nieuwe leden verwelkomen. Niet alleen verladers en logistieke dienstverleners, ook andere bedrijven en organisaties hebben zich overtuigd van de voordelen van het VIL-lidmaatschap. Door aan te sluiten bij het VIL kiezen zij voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer.

Ook lid van het VIL worden? Piet Belet (piet.belet@vil.be) of Stephane Van den Keybus (stephane.vandenkeybus@vil.be) helpen u graag verder.

AZ Delta

Door de fusie op 1 januari 2015 tussen het H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen vzw en het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare vormt AZ Delta een van de grootste supra-regionale ziekenhuizen van Vlaanderen. Het ziekenhuis is zo met 3.150 werknemers de grootste werkgever in de regio en er zijn 240 artsen actief. AZ Delta telt 1213 bedden. Sinds 2013 is het gezamenlijk fusiebestuur al actief en bestaat er 1 gezamenlijk directiecomité.
www.azdelta.be

B2C Europe Belgium

B2C Europe biedt slimme oplossingen voor internationale distributie van pakketten en post. Ze voorzien internationale webwinkels van het volledige gamma aan distributiediensten, retouroplossingen en aanvullende diensten. Met distributiecentra en verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, China en de Verenigde Staten, opereert B2C Europe wereldwijd. Hun klanten zijn webwinkels en fulfilment bedrijven.
http://www.b2ceurope.b

Charlier-Brabo Group

Charlier-Brabo Group is een commercieel familiebedrijf voor import en distributie van food en non-food producten. Het bedrijf is de distributeur van bekende merken als Bonner, Elvea, Dole, Chatka en vele andere labels. De groep bestaat uit 70 werknemers en heeft een omzet van meer dan 70 miljoen EUR. C.B.G. beschikt over uiterst moderne magazijnen en kantoren van 20.000 m² in Aartselaar, net als over geschikte uitrusting voor promotionele verpakkingen en herverpakkingen en over een eigen wagenpark.
www.cbg.be

De Putter & Co

De Putter & Co bestaat uit een team van een 10-tal gedreven Business en HR consultants die de passie voor transport, logistiek en automotive delen. Zij stellen hun expertise ter beschikking van klanten om op een praktische, no-nonsense manier oplossingen op maat van uw organisatie aan te reiken en te realiseren. De Putter & Co is een solide en betrouwbare projectmanager om uw verbeteringstrajecten in goede banen te leiden én duurzaam te implementeren.
www.deputter.co

Eriks

Eriks is een vooruitstrevende kennispartner voor de industrie en dit voor een zeer uitgebreid assortiment technische componenten: aandrijftechniek, dichtingen, afsluiters en instrumentatie, slangen, gereedschappen, hef- en hijsmateriaal, kunststoffen, rubbertechnologie, kunststof leidingsystemen, werkplaatsinrichting, veiligheids- en onderhoudsproducten. Een doorgedreven kennis van de markt, producten, toepassingen, veredelingstechnieken en logistieke en administratieve concepten vormen de basis van elke samenwerking met hun klanten.
www.eriks.be

Schmitz Cargobull Belgium

Schmitz Cargobull, ontstaan in 1892 (!), is een Duitse fabrikant van semi-trailers, trailers and truck bodies. Het hoofdkantoor is gelegen in Horstmar, Duitsland. Het familiebedrijf had 3.270 werknemers in 2012/2013 en genereerde een omzet van 1.512 miljard euro. Het bedrijf is marktleider in Europa. Schmitz Cargobull is vertegenwoordigd in alle Europese landen met eigen verkoopvestigingen (voor België in Gent) en partnerschappen.
www.cargobull.com

Fujifilm Electronic Materials Europe

Fujifilm Electronic Materials biedt een breed gamma producten en diensten aan die worden gebruikt in het semiconductor productieproces. Zij kunnen vertrouwen op een groep applications engineers om rechtstreeks met klanten te werken op specifieke applicaties. Fujifilm investeert in technisch talent en materiaal en verzekert zo optimale producteigenschappen en –kwaliteit om tegemoet te komen aan de strengste klanteneisen.
www.fujifilm-ffem.com

Ideal Stelrad Group

Stelrad is één van de grootste radiatorenmerken in Europa. En dat zijn ze niet zomaar, maar omdat ze steeds de hoogste kwaliteit bieden tegen een uiterst competitieve prijs. Of u nu woont in een sobere stadswoning of een riante villa op het platteland, iedere woning verdient de kwaliteit van Stelrad. Stelrad heeft een uitgebreid distributienetwerk van gespecialiseerde regionale en internationale groothandels. Op deze manier wordt een optimale beschikbaarheid van de radiatoren gegarandeerd.
www.stelrad.eu

Initial

In België is Initial al jaren de belangrijkste dienstverlener op het gebied van sanitaire hygiëne, bedrijfskleding, linnengoed, schoonloopmatten en mops. Het bedrijf is onderdeel van Rentokil Initial plc., één van de grootste dienstverlenende bedrijven ter wereld. Rentokil Initial voorziet in services op het gebied van hygiëne, veiligheid en beveiliging, met de kracht en ervaring van een multinational waarbij de alertheid en overige sterke punten van een lokaal bedrijf behouden blijven.
www.initialservices.be

Knapp Benelux

Knapp brengt technologie naar magazijn logistiek. Knapp heeft in de Benelux al meer dan 50 projecten gerealiseerd, variërend van een eenvoudig zone-pick systeem tot en met hoog geautomatiseerde ‘Goods-to-Person’ systemen. Ze verzorgen het complete verkooptraject, vanaf eerste klantcontact tot en met het sluiten van contracten. De uitvoering wordt centraal vanuit het hoofdkantoor in Graz (Oostenrijk) gedaan, waarbij ze ook lokaal project management ondersteuning bieden.
www.knapp.com

Lanxess

Lanxess heeft in België 2 vennootschappen, met 3 vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubber en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. De Belgische vennootschappen Lanxess nv en Lanxess Rubber nv werden beide opgericht in 2004. Toch gaat de geschiedenis van de bedrijven, opgericht door Bayer en Polysar, ruim een halve eeuw terug. België is met zowat 1.350 werknemers en 4 fabrieken de 2de belangrijkste productieplaats binnen de Lanxess Groep.
www.lanxess.be

Mariaziekenhuis

Het Mariaziekenhuis in Overpelt is een van de grootste werkgevers uit de streek: er werken bijna 100 artsen en 1.000 medewerkers die zich elke dag ten volle inzetten om de patiënten een hoogkwalitatieve zorgverlening op maat te bieden. Het ziekenhuis telt 348 bedden. Het medisch aanbod bestrijkt bijna alle specialismen en tal van subspecialismen. Ook medisch-technische diensten zoals operatiekwartier, medische beeldvorming, labo, nucleaire geneeskunde, fysio en revalidatie zijn aanwezig.
www.mznl.be

Pacorini

Als wereldleider in de opslag en distributie van groene koffie, kan de Pacorini Groep rekenen op talloze jaren ervaring. In combinatie met zeer toegewijd personeel, kan Pacorini Antwerpen een grote variëteit aan diensten aanbieden wat betreft logistiek, supply chain management en industriële verwerking en dit aan alle betrokken partijen (exporteurs, verhandelaars, koffiebranders): magazijnruimte voor opslag, mengen van verschillende soorten koffie, (her)verpakken, import/export …
www.pacorini.be

Stad Gent – Dienst Service en Logistiek

De Dienst Service en Logistiek van Stad Gent staat in voor het leveren van facilitaire diensten en producten m.b.t. de logistiek, inclusief vlootbeheer, schoonmaak en services, werkplekondersteuning en documentondersteuning bij de facilitaire klant. De dienst bestaat uit 4 afdelingen en won in het verleden al verscheidene awards en onderscheidingen voor zijn duurzame aanpak.
www.gent.be

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL