Nieuwe leden najaar 2014

De voorbije twee maanden mocht het VIL 10 nieuwe leden verwelkomen. Niet alleen verladers en logistieke dienstverleners, ook andere bedrijven en organisaties hebben zich overtuigd van de voordelen van het VIL-lidmaatschap. Door aan te sluiten bij het VIL kiezen zij voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer.

Ook lid van het VIL worden? Piet Belet (piet.belet@vil.be) of Stephane Van den Keybus (stephane.vandenkeybus@vil.be) helpen u graag verder.

Alfred Talke Logistic Services

Wat in 1947 begon met 1 vrachtwagen is vandaag een van ‘s werelds leidinggevende spelers in logistieke dienstverlening. Met vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Azië garandeert Alfred Talke kwalitatief transport, warehousing en VAS/VAL van allerhande chemische en petrochemische producten. Naast opslag bestaat het servicepakket in de vestiging in Zwijndrecht uit in- en uitgaand transport, afvullingen van liquids en debagging, evenals afhandeling van het volledige logistieke proces.
www.talke.com

BCCL

BCCL, expert in training & coaching in logistiek en supply chain management, richt zich vooral naar operationele medewerkers en managers uit de industrie en logistieke dienstverlening. Hun trainingen zijn resultaatgericht en ‘to the point’ en de meertalige trainers hebben minstens 15 jaar operationele en management ervaring, plus zijn vandaag nog actief in het werkveld. BCCL heeft zich de laatste jaren ook gespecialiseerd in ‘Simulation Based Training Programs’ voor warehouse en productiemedewerkers en is heel recent gestart met ‘Online Testing’ en ‘Online Learning’.
www.bccl.be

GEFCO

GEFCO, ontstaan uit de automobielindustrie, bezit een ongeëvenaarde knowhow en full service op het gebied van voorbereiding en distributie van auto’s. Met de formule Automotive Outbound ontwikkelt de internationale GEFCO-groep transportschema’s van de fabriek of haven tot aan het verkooppunt. Dit aanbod wordt aangevuld met een volledig pakket van producten en diensten met een hoge toegevoegde waarde voor alle partners in de automobielindustrie.
www.gefco.net

INEOS

INEOS groeide sinds het ontstaan in 1998 uit tot 1 van de grootste onafhankelijke chemieconcerns ter wereld. Het telt wereldwijd 73 fabrieken en ongeveer 16.000 directe medewerkers. INEOS is een niet-beursgenoteerd bedrijf, bestaande uit 19 divisies, dat groeit door verwervingen en investeringen in de groei van bestaande installaties. 10% van het bedrijf is in handen van de werknemers. De meeste medewerkers vervoegden INEOS na de verwerving van bedrijfsonderdelen van o.a. BP, Dow, Degussa, ICI, Enichem, Unilever, Solvay, BASF en Hoechst.
www.ineos.com

ITC Rubis Terminal Antwerp

ITC Rubis Terminal Antwerp werd opgericht in 2008 als een joint venture tussen Rubis Terminal (Frankrijk), Intercontinental Terminals Company “ITC” (Houston, USA) en Mitsui & Co. Europe (London), die respectievelijk 50%, 15% en 35% van de aandelen in handen hebben. Ze zijn gesitueerd in de Haven van Antwerpen, op de linkeroever van de Schelde, met uitstekende toegang tot de zee, weg-, spoor- en pijpleidinginfrastructuur. De terminal is uitgerust volgens de laatste standaarden voor de opslag en overslag van vloeibare chemicaliën, liquefied gas en petroleum producten.
www.itcrubis.com

Lixero

Lixero, opgericht in 1981, bestaat momenteel uit 19 medewerkers. Zij houden zich dagelijks bezig met verlichtingsvraagstukken van hun relaties. Ze zijn expert in foodverlichting en met ruim 30 jaar ervaring en kennis volledig gericht op uw wensen op verlichtingsgebied binnen het foodsegment. Het functioneel toepassen van licht in een professionele omgeving, dat is waar Lixero Projects voor staat. Hun doel? Het ontwikkelen van perfecte lichtconcepten op maat, met kwaliteit, duurzaamheid, sfeer en uitstraling als kernbegrippen.
www.lixero.be

Remeha

Bent u op zoek naar een verwarmingsketel of warm water boiler op gas, stookolie of via hernieuwbare energie? Kies dan net als duizenden tevreden klanten in Europa én België voor de meest betrouwbare, innovatieve en toekomstgerichte oplossingen van Remeha. Remeha, opgericht in 1935 in Apeldoorn, is dé toonaangevende producent van centrale verwarmingsproducten voor de woning- en utiliteitsbouw. De geschiedenis van Remeha als Belgisch bedrijf startte in 2011 in Wommelgem.
www.remeha.be

Techno Automotive Equipment

Reeds meer dan 35 jaar is TAE een toonaangevend bedrijf in diagnose- en emissie-apparatuur voor de automobielsector. Ook totaalinrichting is een steeds groter wordende specialiteit. Training en opleiding staan steeds bovenaan de agenda. Zo worden er regelmatig cursussen georganiseerd van o.a. wieluitlijning, airco-service, emissie-analyse. Onder hun referenties vinden we dan ook bijna alle automobielconstructeurs, alsook de Automobielinspectie.
www.tae.be

Teva Pharma

Teva Pharma Belgium is een dochteronderneming van Teva Pharmaceutical Industries LTD. De geschiedenis van Teva startte zowat 100 jaar geleden in een alledaagse apotheek in Israël. Vandaag is Teva uitgegroeid tot een van de 15 grootste farmaceutische bedrijven ter wereld met een omzet van om en bij de 20 miljard USD. Hun hoofdactiviteit bestaat uit het produceren van generieke geneesmiddelen, waarvan zij er vandaag meer dan 1.300 verschillende wereldwijd aanbieden.
www.tevabelgium.be

TK’Blue Agency

TK’Blue Agency is het eerste particuliere Europese bureau dat bij de rating van transportbedrijven rekening houdt met de ecologische voetafdruk. Het streeft ernaar bedrijven te helpen die meer gebruik willen maken van milieuvriendelijke vervoersmiddelen. Dit wordt gedaan door de vraag naar efficiënt transport met een kleinere impact op het milieu door vervoerders, te stimuleren en hen te helpen bij het halen van een drempel zodat zij concurrerend worden.
www.tkblueagency.eu

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL