22 nieuwe VIL leden

De voorbije twee maanden mocht het VIL niet minder dan 22 nieuwe leden verwelkomen. Niet alleen verladers en logistieke dienstverleners, ook andere bedrijven en organisaties hebben zich overtuigd van de voordelen van het VIL-lidmaatschap. Door aan te sluiten bij het VIL kiezen zij voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer.

Ook lid van het VIL worden? Piet Belet (piet.belet@vil.be) of Stephane Van den Keybus (stephane.vandenkeybus@vil.be) helpen u graag verder.

Air Liquide

Air Liquide is een internationale groep gespecialiseerd in industriële en medische gassen en de daaraan gekoppelde diensten. De groep werd gesticht in 1902, is aanwezig in meer dan 72 landen en telt meer dan 40.000 medewerkers. Air Liquide levert zuurstof, stikstof, waterstof en meerdere gassen aan de meest uiteenlopende industrieën, zoals de staalindustrie, raffinaderijen, chemische industrie, glasfabrieken, elektronica, papierproducenten, metaal- of foodindustrie, gezondheidszorg of ruimtevaartindustrie.
www.airliquide.com

AZ Monica

In 1997 werd het officiële startschot gegeven van het ziekenhuis AZ Monica. De vzw Monica is een fusie van de vroegere Eeuwfeestkliniek (Antwerpen) en het vroegere Onze-Lieve-Vrouw Middelares (Deurne). Als één van de Antwerpse ziekenhuisgroeperingen bieden zij een ruim aanbod van topgeneeskunde en kwalitatieve patiëntenzorg. Het ziekenhuis telt 477 erkende bedden, verspreid over de twee campussen. Met 186 toegelaten artsen en ruim 1200 medewerkers is AZ Monica een niet onaardige werkgever in Antwerpen.
www.azmonica.be

AZ Sint-Maria

Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria te Halle is een hedendaags ziekenhuis met een capaciteit van 344 bedden. Een sterk gespecialiseerd en efficiënt zorgaanbod maakt het bijzonder toonaangevend in de regio. Met een specialistenstaf van ruim 100 artsen en 830 personeelsleden hebben ze een flinke uitbreiding achter de rug, maar deze evolutie gaat elke dag verder. Vanuit een christelijke visie wil het ziekenhuis een kwalitatieve zorg en geneeskunde aanbieden aan iedereen.
www.sintmaria.be

Damco

Damco behoort wereldwijd tot de belangrijkste 3PL’ers, gespecialiseerd in expeditie en supply chain oplossingen op maat van de klant. Het bedrijf telt 11.400 werknemers over meer dan 300 kantoren wereldwijd en een aanwezigheid in een honderdtal landen. In 2013 had Damco een netto omzet van 3,2 miljard USD en was goed voor 2,8 miljoen TEU zeevracht en meer dan 225.000 ton luchtvracht. Damco maakt deel uit van de Maersk Group.
www.damco.com

Distrilog Group

Kleine, middelgrote en grote ondernemingen kunnen voor een specifieke dienst of voor een ‘end-to-end’ oplossing terecht bij Distrilog Group, gespecialiseerd in verschillende sectoren: DIY, retaildistributie, automotive, promotiemateriaal, beverages, elektro en ADR. Distrilog Group wil blijven behoren tot de top inzake logistieke dienstverlening in de Benelux. Klanten kunnen rekenen op geïntegreerde logistieke diensten en een fijnmazig distributienetwerk, op sterke standaardformules en op maatwerk, zelfs als dit buiten de reguliere focus van het bedrijf valt.
www.distrilog.be

Drive Systems

Drive Systems is sinds 1972 actief in de LPG-sector. Tot 1992 was Drive Systems de automotive-afdeling van Multronic N.V., vandaag specialist in industriële LPG-toepassingen en roetfilters. Sedert 1992 is Drive Systems onafhankelijk, en specialist in automotive LPG & CNG toepassingen. Zij installeren LPG- of CNG-systemen in uw voertuig, of breiden de tankcapaciteit uit van OEM CNG voertuigen. Sinds 1998 zijn ze exclusief verdeler van BRC gas equipment voor de Benelux, wereldleider in de LPG-CNG markt.
www.drivesystems.be

DrivOlution

Als onafhankelijke partner staat DrivOlution bedrijven bij in het verbeteren van hun ongevalsrisico´s met voertuigen. Focus ligt hierbij op het behalen van meetbare resultaten zoals brandstofkosten, einde lease schade, verzekeringspremies, interne kosten, boetes enz. Dankzij hun onafhankelijkheid, focus op kwaliteit en meetbare resultaten en hun innoverende aanpak met gebruik van nieuwe technologieën kunnen zij u een reële meerwaarde bieden bij het beheer van uw wagenpark.
www.drivolution.be

Emsys IT

Emsys IT, ontstaan binnen de Westerlund Groep, was jarenlang voornamelijk actief in de papier- en grafische industrie. Wereldwijd werd haar software PSS geïnstalleerd voor het traceren van de papierstroom van papierfabriek tot eindgebruiker. PSS biedt vandaag een volledige traceerbaarheid van de goederenstroom en een optimalisatie en besparing van de arbeids- en logistieke processen. Emsys IT biedt thans zijn opgebouwde ervaring aan als “Solution Provider” in hard- en software aan 4 sectoren: print industrie, packaging industrie, logistieke ondernemingen en verzorgingssector.
www.emsysgroup.com

European Transport Management

European Transport Management is werkzaam in de transportsector als vervoercommissionair en kan u daardoor steeds de meest gunstige prijscondities aanbieden, gekoppeld aan een onberispelijke service. Ze bedienen de gehele Europese markt met volle en deelzendingen, zowel import als export. Via een tool die zij zelf hebben laten ontwikkelen kan u 24/24, 7/7 alle gewenste informatie opvragen over uw order.
www.europeantransportmanagement.com

Fluxys

Fluxys Belgium is de onafhankelijke beheerder van de vervoersen opslaginfrastructuur voor aardgas in België. De onderneming is verder operator van de LNG-terminal in Zeebrugge. Dankzij hun first mover aanpak hebben ze hun infrastructuur weten uit te bouwen tot de draaischijf bij uitstek van de internationale aardgasstromen in Noordwest-Europa.
www.fluxys.com

Group De Wolf

Gevestigd in hartje Kempen is Group De Wolf al decennia lang een begrip in de transportsector. Group De Wolf kan vandaag een unieke combinatie van gedegen vakkennis en absolute klantenservice aanbieden. Met J&F Express, Red Line Service, Red Line Logistic Services en DAC beschikt Group De Wolf over een totaalpakket aan transport- en logistieke diensten: personenvervoer voor bedrijven, express koerierdienst, logistiek & warehousing en ten slotte douaneagent & expediteur.
www.groupdewolf.com

Mazda Motor Logistics Europe

Mazda Motor Logistics Europe (MLE) in Willebroek is Mazda’s logistieke draaischijf in Europa. MLE levert via 22 nationale verkooporganisaties onderdelen aan 2.300 Mazda verdelers in Europa. Daarvoor lopen in de Antwerpse haven elke maand drie bevoorradingsschepen binnen. In Willebroek rijden dagelijks 75 vrachtwagens in en uit. Ook het spoor wordt intensief benut. Daarnaast kunnen de nationale verkooporganisaties ook voor IT en financiële dienstverlening op MLE rekenen.
www.mazda.be

Oleon

Het Belgische Oleon is de belangrijkste Europese speler in de oleochemie, zijnde de verwerking van biologische grondstoffen  (plantaardige oliën en dierlijke vetten) tot halfafgewerkte producten. Deze natuurlijke grondstoffen, zoals kokosolie, koolzaadolie, palmolie en rundervet zet Oleon op zijn productiesite om in basisoleochemicaliën en derivaten. Een toegewijd verkoopsteam en een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling zorgen ervoor dat de Oleon-producten wereldwijd afzet vinden.
www.oleon.com

P. Vereecke & Zonen

Tanktransport Vereecke is een familiebedrijf bij uitstek met 15 gedreven chauffeurs in dienst. Door hun kleinschaligheid zijn zij heel flexibel. Indien nodig kan de planning tot op het allerlaatste moment bijgestuurd worden. Zij beschikken over alle certificaten volgens de NBN EN ISO 9001:2008 normen. Daarnaast is Tanktransport Vereecke ook in het bezit van het nodige certificaat voor het transport van diervoeders.
www.tvp.be

Phidan

Phidan is een groep van experts in supply chain management, logistiek en procesoptimalisatie. Hun knowhow vertaalt zich in advies, interim management en innovatieve producten en concepten voor organisaties actief in de productie, distributie of dienstverlening. Vanuit kantoren in België, Nederland en China ondersteunen zij organisaties met advies en strategische planning. Maar Phidan gaat verder: tot op de werkvloer, via consulting, coaching, training en interim management services.
www.phidan.com

Port+

PORT+ is een betrouwbare, professionele en neutrale servicepartner voor havendiensten en bedrijven in en rondom de Scheldehavens. Via doorgedreven maatwerk op het vlak van informatieverstrekking en administratieve en operationele procesoptimalisatie, dragen ze bij tot de efficiëntie van de transportketen. Jarenlange expertise, sterk partnernetwerk en 24/7 performantie zijn daarbij hun sterkste troeven.
www.portplus.be

Right Away

Right Away, opgericht in 2012 door experten met meer dan 20 jaar ervaring in emergency logistics, zorgt voor dringende, wereldwijde verzendingen van kritische goederen. U kan betrouwen op transportoplossingen op maat om al uw specifieke handling-, tijds- en veiligheidsnoden te behandelen. U ontvangt automatisch status updates en kan zich concentreren op uw core business, terwijl Right Away hetzelfde doet: snelle, gegarandeerde verzendingen.
www.rightaway.be

Terumo

Terumo Europe werd opgericht in 1971, maar de geschiedenis van het moederbedrijf, Terumo Corporation, startte al veel vroeger met de ontwikkeling van medische hulpmiddelen. In de vroege jaren ’20 richtte een groep Japanse dokters een bedrijf op om superieure klinische thermometers te ontwikkelen voor huishoudelijke distributie, als antwoord op het tekort aan medisch materiaal in Japan. Het bleef groeien en heeft nu zijn plaats tussen de wereldleiders van de medische hulpmiddelen industrie.
www.terumo-europe.com

VIO Interim

is een gespecialiseerde uitzendorganisatie in de sectoren productie, logistiek, sales en services. VIO rekruteert bedienden, hogere technische profielen en kaderleden. Ze bieden enkel oplossingen en dienstverlening op maat aan en gaan back to basic door hun persoonlijke aanpak en directe communicatie. Kiezen voor !
www.vio-interim.be

VF Europe

VF Corporation is het grootste kledingbedrijf ter wereld. Ze vertegenwoordigen toonaangevende merken als Kipling, Lee, Wrangler, Eastpak, The North Face, Vans, Napapijri, Reef, 7 for All Mankind en Timberland. In Europa stelt VF meer dan 6.000 associates tewerk. Hun site in Bornem is een van de twee hoofdkantoren in Europa en het volledige VF team in België bestaat uit 800 enthousiaste werknemers die voortdurend werken aan de expansie van het bedrijf.
www.vfc.com

Ziekenhuis Maas en Kempen

Ziekenhuis Maas en Kempen werd in 2001 opgericht onder het initiatief van de steden van Bree en Maaseik, samen met de netwerkpartners Ziekenhuis Oost-Limburg en Mariaziekenhuis Noord-Limburg. Ziekenhuis Maas en Kempen telt ongeveer 100 artsen, 550 personeelsleden en heeft een capaciteit van 213 bedden verspreid over 2 campussen, Campus Bree en Campus Maaseik.
www.zmk.be

Ziekenhuis Oost-Limburg

Het Ziekenhuis Oost-Limburg is een dynamisch fusieziekenhuis met 3 campussen: campus André Dumont (Waterschei), campus St.-Barbara (Lanaken), campus St.-Jan (Genk) en 1 buitenraadpleging: Hartcentrum (Genk). Het is een niet-universitair ziekenhuis met 811 bedden. Naast haar regionale functie, vervult het ZOL een aantal belangrijke expertfuncties binnen een euregionale context (hartchirurgie, neurochirurgie, lithotripsie, fertiliteitscentrum, radiotherapie …).
www.zol.be

 

 

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL